Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 06 februari 2006

ELFA köper danskt bolag

Genom ytterligare ett företagsförvÀrv, denna gÄng av det danska företaget Aarhus Radio Lager A/S, ARL, förstÀrker ELFA nu sin position pÄ den danska marknaden.
ARL Àr ett privatÀgt elektronikföretag som startades 1960, och har sedan starten bedrivit försÀljning av elektronikkomponenter via butik och per postorder.

Kontor, butik och lager ligger i Brabrand utanfor Århus, dĂ€r man Ă€r 18 anstĂ€llda. Med 1100 m2 och varor pĂ„ mer Ă€n 3000 hyllmeter, Ă€r detta Danmarks största permanenta elektronikutstĂ€llning.

Ambitionen att tillfredsstÀlla företagskundernas krav med hÀnsyn till bÄde sortiment och pris, har alltid varit viktigt för ARL, nÄgot som Äterspeglas i visionen "Att erbjuda varor av hög kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris och samtidigt hÄlla en hög servicenivÄ."

ELFA AB Ă€r katalogdistributör av elektronik. Det familjeĂ€gda företaget startade 1945 och har idag ca 430 anstĂ€llda och en omsĂ€ttning pĂ„ ca 815 MSEK (Ă„r 2005). ELFA har huvudkontor i JĂ€rfĂ€lla nordvĂ€st om Stockholm samt dotterbolag i Finland, Norge, Danmark och Polen. ELFA har ocksĂ„ ett nĂ€tverk av Ă„terförsĂ€ljare i en rad lĂ€nder i Östeuropa. ELFAs sortiment bestĂ„r av drygt 65.000 artiklar och verksamheten baseras pĂ„ den bland elektronikanvĂ€ndare vĂ€lkĂ€nda ELFA-katalogen.

FörvĂ€rvet av ARL förstĂ€rker kraftigt ELFAs position i Danmark och Ă€r ytterligare ett steg i linje med ELFAs strategi om tillvĂ€xt pĂ„ marknaden i Norden och Östersjöregionen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2