Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 06 februari 2006

ELFA köper danskt bolag

Genom ytterligare ett företagsförvärv, denna gång av det danska företaget Aarhus Radio Lager A/S, ARL, förstärker ELFA nu sin position på den danska marknaden.
ARL är ett privatägt elektronikföretag som startades 1960, och har sedan starten bedrivit försäljning av elektronikkomponenter via butik och per postorder.

Kontor, butik och lager ligger i Brabrand utanfor Århus, där man är 18 anställda. Med 1100 m2 och varor på mer än 3000 hyllmeter, är detta Danmarks största permanenta elektronikutställning.

Ambitionen att tillfredsställa företagskundernas krav med hänsyn till både sortiment och pris, har alltid varit viktigt för ARL, något som återspeglas i visionen "Att erbjuda varor av hög kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris och samtidigt hålla en hög servicenivå."

ELFA AB är katalogdistributör av elektronik. Det familjeägda företaget startade 1945 och har idag ca 430 anställda och en omsättning på ca 815 MSEK (år 2005). ELFA har huvudkontor i Järfälla nordväst om Stockholm samt dotterbolag i Finland, Norge, Danmark och Polen. ELFA har också ett nätverk av återförsäljare i en rad länder i Östeuropa. ELFAs sortiment består av drygt 65.000 artiklar och verksamheten baseras på den bland elektronikanvändare välkända ELFA-katalogen.

Förvärvet av ARL förstärker kraftigt ELFAs position i Danmark och är ytterligare ett steg i linje med ELFAs strategi om tillväxt på marknaden i Norden och Östersjöregionen.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-27 00:02 V9.5.0-2