Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Dick Jexby Krönikor | 05 december 2001

Lär vi oss aldrig!

Nu har det hÀnt igen!, branschens vÀrsta nedgÄng nÄgonsin.
Mitt namn Àr Dick JEXBY. Jag kommer att dyka upp pÄ denna plats lite dÄ och dÄ. Det kommer att bli kommentarer, synpunkter, funderingar och en hel del gissningar om komponentmarknaden med fokus pÄ TradingvÀrlden.

Nu har det hÀnt igen!, branschens vÀrsta nedgÄng nÄgonsin. Skall vi aldrig lÀra oss?. Evertiq skrev för ett tag sedan "det bÀsta med Är 2001 Àr att det snart Àr över" jag Àr beredd att hÄlla med. Vem kunde tro att nedgÄngsspöket skulle slÄ till sÄ snabbt? Inte jag i alla fall.

I slutet av förra Äret var det nog fler Àn jag som kÀnde medvind och en obegrÀnsat positiv syn pÄ framtiden, marknaden kan ju inte rasa mer Àn den gjort tidigare, men ack vad vi bedrog oss...

Är det nĂ„gon av er som funderat pĂ„ vad som hĂ€nder nĂ€r marknaden ökar igen? Fundera pĂ„ följande... Globala tillverkare lĂ€gger fabriker i malpĂ„se, sĂ€ger upp anstĂ€llda, "downsizear", kontraktstillverkare flyttar produktion till andra marknader, distributörer sĂ€ljer ut sina lager och sparkar anstĂ€llda, komponentmĂ€klare har fĂ„tt stora skĂ€lvan. Kommer det att bli komponentbrist den dagen?

Som sagt, vi lÀr oss aldrig.

Jag ser fram emot ett nytt Är med nya möjligheter, för nÄgonting har hÀnt med marknaden, kanske har vi nÄtt botten och Àr pÄ vÀg uppÄt? Vem vet. Jag Àr ju bara en förstÄsigpÄare (lÀs gissare) som alla ni andra.

Jag önskar er alla en hÀrlig jul och ett gott och framgÄngsrikt 2002.

Vid pennan
Dick Jexby
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2