Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 08 februari 2006

KPN väljer Kreatel till sin IPTV-lösning

Kreatel Communications har blivit valda av Nederländernas främsta telekombolag KPN att leverera boxar och mjukvara till deras utrullning av bredbandstevetjänster.
Genom lanseringen av bredbandsteve får KPN ett komplett erbjudande inom Triple Play, det vill säga TV, telefoni och Internet över en och samma anslutning. Företaget förser för närvarande mer än 1,5 miljoner kunder med ADSL och är följaktligen den största bredbandsoperatören i Nederländerna. Genom att använda ADSL2+ för att distribuera bredbandsteve, utmanar KPN nu kabelTV- och satellitoperatörerna med premiumkanaler och interaktiva tjänster som Delay TV och Video on Demand.

Kreatel bidrar till lösningen med sin kombination av set-top-boxar och mjukvaruplattform som gör det möjligt för KPN att utveckla och skicka ut fler attraktiva tjänster för bredbandsteve efterhand. Mjukvaruplattformen stödjer dessutom flera boxmodeller och låter KPN erbjuda sina kunder en kombination av olika boxar från produktfamiljen Kreatel IP-STB 1700.

– Som den leverantör av kompletta kommunikationstjänster KPN är driver vi marknaden framåt genom att kontinuerligt erbjuda nya attraktiva tjänster. Genom introduktionen av IPTV-tjänster förstärker vi vårt ledarskap på ADSL-marknaden och vi kan erbjuda våra kunder en rikare TV-upplevelse som förändrar sättet som de ser på TV. Kreatels expertis från tidigare volymprojekt och deras starka engagemang i KPN förstärker oss i vårt val av lösning och dess utveckling, säger Ludolf Rasterhoff, Director KPN TV & Media.

I och med detta val, förnyar KPN sitt förtroende för Kreatel som tidigare också har levererat boxarna till KPN's försöksprojekt av bredbandsteve.

– KPN's lansering av bredbandstevetjänster bevisar att de är visionära och resultatinriktade ledare inom telekommunikation, säger Lars Bengtsson, VD på Kreatel. Driftsäkerheten hos våra boxar och mjukvaruplattformens potential gör att Kreatel IP-STB Solution är det perfekta valet för en telekomoperatör som KPN i deras strävan efter högklassiga bredbandstevetjänster.

Avtalet med KPN stärker Kreatels position ytterligare på IPTV-marknaden. Kreatels lösning har redan fått ett ordentligt fotfäste hos stora europeiska teleoperatörer med strategiska planer att utöka IPTV-marknaden.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1