Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 februari 2006

Oplana har hittat sin egen nisch

Oplana, med kontor i Kista har hittat sin egen nisch i den svenska elektronikindustrin. Med bemanning, utbildning och produktionstjänster kan man erbjuda sina kunder olika typer av kompetenslösningar.
Oplana och produktionsbolaget Backab kan idag erbjuda sina kunder utbildningar, bemanning, rekrytering och produktion. Elektronikproduktion av såväl enkla som svåra jobb kan Backab erbjuda dels i sina fabriker i Farsta och Kista men även genom att hyra ut personal till kundernas egna fabriker.

En viktig del i företagets verksamhet är deras kursutbud som företaget tror mycket på. - Vi tror på ett ökat intresse för kurserna i och med att RoHS-direktivets genomförande innebär att det börjar bli bråttom, säger Janne Lundberg till Elektronik i Nordens Gunnar Liljesköld.

Bemanningsfilosofin tror man på Oplana starkt på. Då den svenska elektronikindustrin kan vara lite försiktiga med att anställa nytt folk, med risken att man kan vara tvungen att göra sig av med dem igen i bakhuvudet, så hoppas Oplana kunna dra nytta av detta med sina bemanningstjänster. Dock ser de inte risken för väldigt ojämn belastning som överhängande.

- Nej, spridningen mellan olika jobb gör att vi alltid har mycket att göra. Telekomsektorn ger fluktuationer medan medicinsektorn "tuffar på" i jämn takt, säger Janne Lundberg.

- Flera av våra kunder säger att de vill ha tillverkning i Sverige. Men för att inte produktionen skall flytta ut måste vi visa hög flexibilitet, betonar Janne Lundberg.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-23 15:48 V9.3.2-2