Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 februari 2006

Oplana har hittat sin egen nisch

Oplana, med kontor i Kista har hittat sin egen nisch i den svenska elektronikindustrin. Med bemanning, utbildning och produktionstjÀnster kan man erbjuda sina kunder olika typer av kompetenslösningar.
Oplana och produktionsbolaget Backab kan idag erbjuda sina kunder utbildningar, bemanning, rekrytering och produktion. Elektronikproduktion av sÄvÀl enkla som svÄra jobb kan Backab erbjuda dels i sina fabriker i Farsta och Kista men Àven genom att hyra ut personal till kundernas egna fabriker.

En viktig del i företagets verksamhet Àr deras kursutbud som företaget tror mycket pÄ. - Vi tror pÄ ett ökat intresse för kurserna i och med att RoHS-direktivets genomförande innebÀr att det börjar bli brÄttom, sÀger Janne Lundberg till Elektronik i Nordens Gunnar Liljesköld.

Bemanningsfilosofin tror man pÄ Oplana starkt pÄ. DÄ den svenska elektronikindustrin kan vara lite försiktiga med att anstÀlla nytt folk, med risken att man kan vara tvungen att göra sig av med dem igen i bakhuvudet, sÄ hoppas Oplana kunna dra nytta av detta med sina bemanningstjÀnster. Dock ser de inte risken för vÀldigt ojÀmn belastning som överhÀngande.

- Nej, spridningen mellan olika jobb gör att vi alltid har mycket att göra. Telekomsektorn ger fluktuationer medan medicinsektorn "tuffar pÄ" i jÀmn takt, sÀger Janne Lundberg.

- Flera av vÄra kunder sÀger att de vill ha tillverkning i Sverige. Men för att inte produktionen skall flytta ut mÄste vi visa hög flexibilitet, betonar Janne Lundberg.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2