Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 februari 2006

PartnerTech förvärvar norsk kontraktstillverkare

PartnerTech har förvärvat samtliga aktier i Th Kristiansen AS i Norge, vilket ytterligare stärker företagets närvaro på den nordiska marknaden. Th Kristiansen AS är en kontraktstillverkare med fokus på plåtbearbetning, utveckling, tillverkning och distribution av hela system och maskiner.
- Detta är en strategiskt viktig affär för oss, säger PartnerTechs VD Mikael Jonson. Dels ger den oss en plattform för vidare bearbetning av den norska marknaden, dels utvecklar den oss kompetensmässigt.

Th Kristiansen AS är beläget i Moss utanför Oslo, inte långt från för PartnerTech viktiga kunder inom bland annat industri, maskinindustri och medicinsk teknik. Företaget har hög kompetens inom plåtbearbetning framförallt när det gäller komplexa mekaniklösningar. Omsättningen ligger på drygt NOK 170 miljoner och antalet anställda är idag cirka 140.

Nils Tore Kristiansen, ägare och VD för Th Kristiansen AS, säger i en kommentar: - PartnerTech passar oss bra. Affären ökar vår bredd och styrka, till fördel både för kunder och medarbetare. Jag är övertygad om att PartnerTechs industriella struktur kommer att ge Th Kristiansens kunder och anställda ytterligare trygghet och konkurrenskraft.

Uppgörelsen innebär att PartnerTech köper 100 procent av aktierna i TH Kristiansen AS, för cirka NOK 55 miljoner. Förvärvet betalas med cirka NOK 30 miljoner i PartnerTech aktier, antalet baserat på en genomsnittskurs, och resterande summa kontant, varav en mindre del som en tilläggsköpeskilling inom ett år efter förvärvet. Övervärden och goodwill beräknas bli NOK 15 miljoner.

Övertagandet sker retroaktivt per den 1 januari 2006 och väntas ge en positiv resultatutveckling för PartnerTech.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1