Elektronikproduktion | 09 februari 2006

Notan för Flex's svenska RoHS-arbete uppe i en miljon

Hittills har RoHS-direktivet kostat Flextronics Karlskronasite ca 1 miljon kronor i utbildnings- och omställningskostnader.
Som bekant är det produktägarens ansvar att de produkter som är tillverkade efter den första juli i år är RoHS-kompatibla. - Vi har kapacitet att gå över direkt, men ingen av våra kunder har velat göra det. Anledningen är att de vill förbruka de gamla komponenterna innan de köper nya. Ett annat skäl är tillgången till alternativa komponenter samt att förändringen måste designas och verifieras, säger Flextronicsfabriken i Karlskronas chef, Christer Ågren, till Blekinge Läns Tidning.

Christer Ågren berättar också för BLT om komponentleverantörernas omställning och att vissa använder gamla artikelnummer på sina komponenter. - Det kräver att vi har koll på varenda komponent som kommer in i lagret. De får inte blandas ihop, säger Christer Ågren till BLT.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1