Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 februari 2006

45 bort från Elektromekan

Elektromekan flyttar produktion till lÄgkostnadslÀnder och anpassar personalstyrkan.
Marknaden för kontraktstillverkning av elektronik har under de senaste Ären kÀnnetecknats av betydande variationer i efterfrÄgan. Detta har speciellt karaktÀriserat telekommarknaden som de senaste Ären varit Elektromekans största marknadsomrÄde. För att möta en minskad efterfrÄgan frÄn telekommarknaden har Elektromekan de senaste Ären satsat ökade resurser mot industrisegmentet.

Under 2005 gjordes bedömningen att en av bolagets volymprodukter, kretskort till batterier för mobiltelefoner, pÄ grund av nyutvecklad teknik successivt skulle fasas ut under 2005 och 2006. Leveransvolymerna har under 2006 minskat snabbare Àn berÀknat. TillvÀxten inom industrisegmentet har Ànnu inte kunnat kompensera de minskade volymerna.

Prispressen Àr idag stor inom elektroniktillverkning. Flera kunder stÀller krav pÄ att produkterna ska tillverkas i sÄ kallade lÄgkostnadslÀnder. För att anpassa Elektromekan till marknadens ökade krav kommer tillverkningen av flera arbetsintensiva produkter nu att flyttas till bolagets produktionspartners i lÄgkostnadslÀnder. Ytterligare satsningar i kompetensutveckling kommer ocksÄ att genomföras för att lÄngsiktigt stÀrka konkurrenskraften.

Efter översyn av verksamheten har bolaget beslutat att varsla 45 medarbetare om uppsÀgning. Varslet omfattar bÄde tjÀnstemÀn och kollektivanstÀllda.

Elektromekan Àr en av Sveriges större kontraktstillverkare av elektronik. Verksamheten Àr inriktad mot produkter inom mobil kommunikation och kunder inom verkstadsindustrin.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1