Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 februari 2006

Ny VD för Nokia Skandinavien

Kenneth Jönsson tilltrÀder som VD för Nokia Skandinavien för CMO och Nokia Mobile Phones den 1 april 2006. Kenneth kommer att vara baserad pÄ Nokias kontor i Kista.
”Skandinavien Ă€r en vĂ€lkĂ€nd marknad för mig som karaktĂ€riseras av tuff konkurrens och konsumenter med hög teknisk kompetens. Jag ser fram emot att flytta tillbaka till Sverige och anvĂ€nda mina globala erfarenheter pĂ„ min hemmamarknad, sĂ€ger Kenneth Jönsson, VD Nokia Skandinavien.

”Kenneth har en lĂ„ng erfarenhet av mobiltelefonibranschen och har med stor framgĂ„ng lett flera internationella verksamheter för Nokia. Extra vĂ€rdefulla Ă€r ocksĂ„ hans erfarenheter inom Ă„terförsĂ€ljarledet vilket Ă€r ett av de omrĂ„den som Kenneth kommer att fokusera pĂ„ i sin roll som VD för Skandinavien”, sĂ€ger Pekka Rantala, Nokia CMO Europe.

Kenneth har en elingenjörsexamen frÄn Tekniska LÀroverket i Helsingfors och har arbetet pÄ Nokia sedan 1982. Kenneth har en bakgrund som exportchef för Skandinavien, marknadsföringschef i Danmark och exportchef i Finland. Vidare har han byggt upp Nokias ungerska verksamhet och varit chef för Nokias verksamhet i Portugal. NÀrmast kommer dock Kenneth frÄn Ryssland dÀr han varit chef för verksamheten sedan 2003.

Kenneth eftertrÀder Sara Kullgren som gÄtt pÄ förÀldraledighet och som sedan skall fortsÀtta pÄ ny global position inom Nokia. Fram till Kenneths tilltrÀde kommer Martin Pedersen, sÀljchef för Skandinavien, att vara tf VD för Nokia i Skandinavien.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1