Annons
Annons
Elektronikproduktion | 03 april 2001

Nokia faller efter Orange-avtal

Nokia ska bygga 3G-nät åt Orange.
Samarbetet som presenterades i dag värderas av Nokia till 14 miljarder kronor. Men man lovar att hjälpa till att finansiera utbyggnaden med ännu mer pengar och Nokia faller inledningsvis på Helsingforsbörsen med över 6 procent.
I går presenterade Nokia ett avtal med Hutchinson värt 4,6 miljarder kronor. Men samtidigt lovade man att finansiera utbyggnaden av nätet med 6,8 miljarder kronor. Marknaden var tveksam och Nokias kurs föll med drygt 1 procent.
I dag presenterades ett ännu större avtal. Nokia ska hjälpa Orange bygga 3G-nät i Frankrike och Storbritannien. Dessutom har tyska Mobilcom, delägt av Orange, valt Nokia som 3G-partner. Hela avtalet värderas till knappt 13,8 miljarder kronor. Även här hjälper Nokia till med finanserna - 18,4 miljarder kronor skjuts till. Vid 10.20 lokal tid har Nokias kurs fallit med 6,1 procent.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2