Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 februari 2006

Sony Ericsson och Nokia samarbetar

3GSM World Congress, Barcelona - Sony Ericsson och Nokia presenterar idag sina intetioner kring att samarbeta för att skapa interoperabilitet mellan DVB-H-terminaler.
Syftet med samarbetet Àr ocksÄ att göra det möjligt för fler leverantörer att leverera mobiltv-tjÀnster samt sÀkra pilottester frÄn 2006 och framÄt. För konsumenten kommer det att finnas en mÀngd tekniker som ger tillgÄng till olika typer av innehÄll över mobiltelefonen. BÄde Sony Ericsson och Nokia idenifierar DVB-H som den föredragna tekniken för marksÀnd digital mobil-tv och Àr aktiva i pÄgÄende standardiserings- och teknikutveckling i syfte att föbÀttra mobil TV upplevelsen föranvÀndaren.

För att sÀkra interoperabilitet i pilotförsök för mobil-tv dÀr flera leverantörer medverkar kommer man att följa implementeringsguidelines för Open Air Interface som finns publicerade pÄ webben (www.nokia.com/mobiletv). Nuvarande och framtida tekniker inom beskrivna standardiseringssamlingar kommer att avspeglas i kommande releaser av implementeringsguidelines för OAI och kompatibla produkter.

"Sony Ericsson tror att mobil-TV kommer att bli ett nyckelomrÄde för tillvÀxten inom mobiltelefonindustrin nÀr det kommer till terminaler, applikationer, innehÄll och tjÀnster. Med vÄr unika bakgrund inom telekommunikation och audiovisuell teknik Àr vi i en perfekt position som gör att vi kan dra fördel av dessa nya spÀnnande affÀrsmöjligheter" sÀger Mats Lindof, Chief Technology Officer, Sony Ericsson. "Utvecklingen av interoperatibel DVB-H tror vi kommer att bli en av de tekniker som driver mobil-TV-marknaden in i framtiden och vi Àr dÀrför glada att kunna tillkÀnnage samarbetet med Nokia".

"TillgÀngligheten till interoperatibla terminaler med stöd för DVB-H Àr avgörande för att öppna upp en massmarknad för mobil-TV-sÀndningar", sÀger Johan Rosenlind, Chef för underhÄllning, Nokia Multimedia Norden. "Vi Àr glada att se att implementeringsinstruktionerna för Open Air Interface (OAI) som vi publicerade i augusti 2005 kan fungera som en konkret startpunkt för interoperabilitet. Vi Àr övertygade om att DVB-H Àr den sÀndningsteknik som ger den bÀsta tv-upplevelesen i mobila enheter för anvÀndaren."

DVB-H-tekniken kompletterar existerande operatörsnÀt och optimerar kapaciteten och kvaliteten. Den ger anvÀndaren den bÀsta möjligheten att uppleva marksÀnd digital-tv tillsammans med telefoni och internetuppkoppling i en enda terminal. SÀndningar av mobil-tv kommer att erbjuda mÄnga affÀrsmöjligheter för mobila tjÀnsteleverantörer, innehÄllsleverantörer, broadcasting-företag, infrastruktur- och terminaltillverkare samt Àven teknikleverantörer.

Responsen frÄn olika pilotprojekt inom mobil-TV har varit lovande. De senaste kvartalsresultaten frÄn försöket Oxford Mobile TV Trial visar att det finns en klar efterfrÄgan pÄ tjÀnsten och att 83 % av pilotdeltagarna Àr nöjda med tjÀnsten som erbjuds.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1