Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 april 2001

Samhall drar ned på batteriproduktion

Konjunkturavmattningen och strukturförändringar inom speciellt IT/Telecom tvingar Samhall att dra ned bl a sin produktion av mobiltelefonbatterier.
Det helstatliga företaget med 27 000 arbetshandikappade i sin personalstyrka kan komma att förlora 1 200 jobb.

Det är bl a Ericssons neddragningar som drabbar Samhall. Företaget har därför startat ett omfattande program för att få nya uppdrag som kan fylla de produktionsresurser som nu blir lediga.

- Elektronik är ett av våra huvudområden och vi vill här gärna arbeta som
systemleverantör och nyttja den kompetensbredd som finns inom koncernen, säger Samhalls affärschef Lars Lindsblom. Kunderna söks framför allt inom områdena telekom, medicinsk elektronik, fordonselektronik och industriell elektronik.

Samhall har omkring 25 - 30 enheter som arbetar med kontraktstillverkning av bl a antenner, batterier, batteribackuper, kretskortsmontering, filter, telekomponenter och testning över hela Sverige.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2