Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 februari 2006

Saab Ericsson Space levererar satellitantenner

Saab Ericsson Space AB i Göteborg har skeppat första omgången av bredtäckande antenner till DIRECTV satelliterna som byggs av Boeing Satellite Systems in El Segundo.
- Kunden har gjort leveransinspektion av antennerna och vi skeppar nu första omgången antenner efter ett års hårt arbete säger Göran Forslund, projektledare på Saab Ericsson Space. Speciellt på Ka-bandsfrekvenser behövs gedigen kunskap och hantverksskicklighet för att åstadkomma de små mekaniska strukturer med hög precision som krävs, lägger han till.

Totalt innefattar leveranserna till projektet sju antenner av fem olika typer per satellit, dvs 21 antenner till de tre satelliterna. Antennerna skall användas till Telemetri och Telekommandofunktioner på Ka-bandsfrekvenser. Den här första leveransen innefattar antenner till den första satelliten och fler leveranser väntar under februari.

Antennerna skall användas till att kontrollera och övervaka de tre DIRECTV-satelliterna som skall förse Nordamerika inklusive Hawaii och Alaska med högupplösta TV-program Satelliterna byggs på Boeings 702-plattform och blir de kraftfullaste Ka-bandssatelliterna som någonsin byggts.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-27 00:02 V9.5.0-1