Annons
Annons
Komponenter | 04 april 2001

Philips bygger ny IC-fabrik i Kina

Philips Semiconductor investerar en miljard US-dollar i en ny fabrik för montering och provning av IC i Suzhou Industrial Park i östra Kina.
Inom Philips räknar man med en hög efterfrågan på företagets halvledarchips, som används i en rad olika produkter alltifrån konsumentelektronik, kommunikationsutrustning, datorer och fordonselektronik. Investeringen är alltså långsiktig.

Den nya fabriken väntas vara fullt uppbyggd omkring 2006, men den första produktionen beräknas komma igång redan under andra kvartalet 2002, då den första uppbyggnadsfasen skall vara avslutad.

Totalt räknar man med att fabriken kommer att ha 3 500 anställda varav 500 är ingenjörer. De flesta väntas komma från Suzhou-regionen.

Den nya fabriken kommer att ha en slutlig kapacitet på 750 miljoner enheter och de flesta av dem är avancerade BGA- och CSP-komponener.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1