Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 20 februari 2006

Dagens RFID-taggar osäkra

Enligt en artikel i IDG sÄ har dagens RFID-taggars sÀkerhet fÄtt stryka pÄ foten i utvecklarnas jakt efter att pressa priserna.
I IDGs artikel visar kryptologen Adi Shamir en metod att knÀcka RFID-taggar med hjÀlp av en riktantenn och ett oscilloskop. Genom att studera effektförbrukningen hos kretsen sÄ kunde man sedan prova sig fram dÄ kretsen via effektkurvan ger svar pÄ om man anvÀnder sig av "rÀtt" signal. Enligt Shamir sÄ har en vanlig mobiltelefon allt som behövs för att man skall lyckas knÀcka dagens RFID-taggar.

- De reflekterade signalerna innehÄller en hel del information, berÀttade Shamir. Vi kan se nÀr kretsen Àr missnöjd med en bit felaktig data och mÄste anvÀnda mer effekt för att skicka ett meddelande till ram-minnet om att den mottagit en felaktig bit och att resten av datastrÀngen ska kastas. Jag har inte testat alla rfid-taggar, men vi testade det mÀrke som sÄlts mest och det Àr helt oskyddat. Med den hÀr metoden har en mobiltelefon allt som behövs för att genomföra en attack och knÀcka lösenorden pÄ alla rfid-taggar i nÀrheten, sade Shamir vid RSA-konferensen som IDG bevakade.

Under konferensen meddelade man Àven att man ansÄg att det nu Àr hög tid att enas om en eftertrÀdare till krypteringsalgoritmen SHA-1. Man menar att eftertrÀdaren bör vara klar till 2010.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1