Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 20 februari 2006

Dagens RFID-taggar osäkra

Enligt en artikel i IDG så har dagens RFID-taggars säkerhet fått stryka på foten i utvecklarnas jakt efter att pressa priserna.
I IDGs artikel visar kryptologen Adi Shamir en metod att knäcka RFID-taggar med hjälp av en riktantenn och ett oscilloskop. Genom att studera effektförbrukningen hos kretsen så kunde man sedan prova sig fram då kretsen via effektkurvan ger svar på om man använder sig av "rätt" signal. Enligt Shamir så har en vanlig mobiltelefon allt som behövs för att man skall lyckas knäcka dagens RFID-taggar.

- De reflekterade signalerna innehåller en hel del information, berättade Shamir. Vi kan se när kretsen är missnöjd med en bit felaktig data och måste använda mer effekt för att skicka ett meddelande till ram-minnet om att den mottagit en felaktig bit och att resten av datasträngen ska kastas. Jag har inte testat alla rfid-taggar, men vi testade det märke som sålts mest och det är helt oskyddat. Med den här metoden har en mobiltelefon allt som behövs för att genomföra en attack och knäcka lösenorden på alla rfid-taggar i närheten, sade Shamir vid RSA-konferensen som IDG bevakade.

Under konferensen meddelade man även att man ansåg att det nu är hög tid att enas om en efterträdare till krypteringsalgoritmen SHA-1. Man menar att efterträdaren bör vara klar till 2010.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2