Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 februari 2006

Allt tätare samarbete mellan produktägare och kontraktstillverkare

Kontraktstillverkarindustrin har utvecklats mer och mer till att handla om att erbjuda sina kunder ett så omfattande tjänsteprogram som möjligt.
Fler och fler kontraktstillverkare inser fördelarna med att vara med tidigt i kundernas produkters utvecklingsprocess. Inte bara för att stärka relationerna med kunderna och på så sätt knyta dem till sig utan också för att förenkla, förbättra och effektivisera tillverkningen av kundernas produkter för att dels få ner de totala kostnaderna och dessutom öka kvalitet och stärka sin konkurrenskraft.

Införandet av RoHS-direktivet har tagit samarbetet mellan produktägare och tillverkare till en ny nivå.

-Det är mycket lättare idag, säger Anders Söderbärg på NOTE Centre of Excellence till Elektronik i Norden. Vi kan diskutera på ett helt annat sätt med kundernas konstruktörer och vi har en betydligt större kontaktyta mot kunderna, fortsätter han.

- I Storbritannien håller hela kontraktstillverkarmodellen på att ändras säger Leon Dixon, teknisk chef på NOTEs samarbetskollega, kontraktstillverkaren Jaltek Systems. Kontakten blir mycket tätare mellan kontraktstillverkare och kund och vi tar över en större del av konstruktionsarbetet. Framför allt ser vi de förändringarna på konsumentmarknaden, berättar han för Elektronik i Norden.

- Här tror jag att Storbritannien har kommit längre än Norden säger Martin Linder, International Business Manager för Note. Det är vanligare i Storbritannien att man kombinerar kontraktstillverkningen med annan service, som till exempel konstruktion, berättar han för Elektronik i Norden.

Utvecklingen i Norden är densamma. - Den är redan på gång. Allt fler kunder vill se "one stop shopping". Däremot verkar inte ODM-modellen passa, varken i Norden eller i övriga Europa. Kunderna vill ha kontroll över sina egna konstruktioner, säger Martin Linder till Elektronik i Norden.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1