Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 23 februari 2006

Northlight Optronics i konkurs

Optoföretaget Northlight Optronics med anor från Ericssons optoelektronikforskning har nu försatts i konkurs.
- Vi upprätthåller driften och ska gå ut med ett anbudsförfarande nästa vecka. Jag räknar med att sälja hela verksamheten inom någon månad, säger konkursförvaltaren Mikael Kubu på Ackordcentralen.

Turerna har varit många kring denna optoverksamhet. 2003 köptes verksamheten upp från Ericsson av två riskkapitalbolag då det fick namnet Northlight Optronics. Verksamheten flyttades in i lokaler i Järfälla och i april 2005 köpte franska Highwave Technologies upp bolaget men i oktober samma år så inleddes ett konkursförfarande av det franska bolaget. Järfällaföretaget ställde sig upp med hjälp av Acreo och Vinnova och produktionen knoppades av i ett eget bolag med 15 anställda under namnet Svedice. Resterande 14 anställda togs in i ett annat bolag under namnet Newoptolight men denna verksamhet lyckades dock inte riktigt och är nu försatt i konkurs.

- Jag har inte hunnit sätt mig in i orsakerna till konkursen och turerna som föregått den. Själva rörelsen verkar vara frisk och lönsam så jag räknar med att kunna sälja den, säger Mikael Kubu.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1