Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 23 februari 2006

Northlight Optronics i konkurs

Optoföretaget Northlight Optronics med anor frÄn Ericssons optoelektronikforskning har nu försatts i konkurs.
- Vi upprÀtthÄller driften och ska gÄ ut med ett anbudsförfarande nÀsta vecka. Jag rÀknar med att sÀlja hela verksamheten inom nÄgon mÄnad, sÀger konkursförvaltaren Mikael Kubu pÄ Ackordcentralen.

Turerna har varit mÄnga kring denna optoverksamhet. 2003 köptes verksamheten upp frÄn Ericsson av tvÄ riskkapitalbolag dÄ det fick namnet Northlight Optronics. Verksamheten flyttades in i lokaler i JÀrfÀlla och i april 2005 köpte franska Highwave Technologies upp bolaget men i oktober samma Är sÄ inleddes ett konkursförfarande av det franska bolaget. JÀrfÀllaföretaget stÀllde sig upp med hjÀlp av Acreo och Vinnova och produktionen knoppades av i ett eget bolag med 15 anstÀllda under namnet Svedice. Resterande 14 anstÀllda togs in i ett annat bolag under namnet Newoptolight men denna verksamhet lyckades dock inte riktigt och Àr nu försatt i konkurs.

- Jag har inte hunnit sÀtt mig in i orsakerna till konkursen och turerna som föregÄtt den. SjÀlva rörelsen verkar vara frisk och lönsam sÄ jag rÀknar med att kunna sÀlja den, sÀger Mikael Kubu.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1