Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 05 april 2001

Smarteq får order från Israel

NGM-noterade Smarteq har fått en order av Israels största mobiltelefonioperatör Cellcom gällande antennprodukter.
Ordern är värd 7 miljoner kronor. Diskussioner förs även med Cellcom kring i handsfreeutrustning och Smarteq har redan utvecklat en prototyp för mobilstandarden TDMA, som är den ledande standarden i Israel. Detta uppges i ett pressmeddelande.

Cellcom beställer i ett första steg antennsystem till ett ordervärde på 7 miljoner kronor och leverans ska ske under innevarande kvartal.

- Den israeliska marknaden är mycket intressant för oss och vi är därför mycket glada för den här affären. Israelerna ligger långt fram i utvecklingen och är tidiga på att ta till sig ny teknik. Vi tror därför att Israel blir en viktig marknad även för våra övriga produktområden handsfree och telematik, säger Smarteqs VD Jonas Svensson.

Vad gäller handsfree är Israel redan en intressant marknad eftersom landet som ett av de första i världen har en lagstiftning som förbjuder bilförare att prata i mobiltelefoni under körning utan en fast monterad handsfreeutrustning i bilen. Detta driver marknaden för både handsfree och antenner eftersom handsfreeutrustningen kräver antennsystem.

Smarteq för dessutom diskussioner med Cellcom kring handsfreeutrustning och har redan utvecklat en prototyp anpassad till TDMA-standarden, som är den ledande standarden framför GSM i Israel.

- Det här utvecklingsarbetet öppnar även för den amerikanska marknaden där TDMA är den dominerande standarden för mobiltelefoni. säger Jonas Svensson.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1