Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 06 april 2001

EU undersöker Intels affärsmetoder

EU-kommissionen har inlett en undersökning om Intels affärsmetoder.
Processorjätten misstänks för att straffa de pc-tillverkare som bygger datorer med andra chips är Intels.
Undersökningen gäller dels Intels affärsmetoder, dels bolagets vilja att dela med sig av tekniska specifikationer kring dess processorer. De tekniska specifikationer krävs för att ingenjörerna på pc-tillverkarna ska kunna konstruera datorer med chipsen. De tillverkare som använder både processorer från både Intel och deras konkurrenter, till exempel AMD, anklagar Intel för att undanhålla teknisk information. De hävdar också att Intel drar ned på processorleveranserna för att straffa dem.
Intel bekräftar att man uppmanats av EU:s myndigheter att lämna ut information om Intels licenspolicies gällande arkitekturen på den databuss som används med processorerna och om bolaget generella affärsmetoder. Men Intel vill inte kommentera saken ytterligare.
"Vi anser att våra affärsmetoder är både rättvisa och lagenliga", säger bolaget i ett uttalande.
Huruvida EU kommer att rikta en formell anklagan mot Intel, såsom EU gjort mot Microsoft, är i dagsläget inte känt, skriver Wall Street Journal.
Intel hade förra året en marknadsandel på pr-processormarknaden på 80 procent, jämfört med över 90 procent för några år sedan. Värsta konkurrenten AMD har de senaste åren knappat in på Intels försprång.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2