Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 17 april 2001

Siemens förvärvar Italienska Orsi

Siemens A&D har köpt Orsi-koncernen - en investering i den växande marknaden för MES-produkter och lösningar för e-tillverkning.
Siemens-gruppen Automation and Drives (A&D) förstärker sina resurser inom Manufacturing Execution Systems (MES) för e-tillverkning, genom ett förvärv av Orsi-koncernen, Genua, som tillkännagavs av Siemens A&D 2001-01-17. Siemens och Orsis aktieägare kom överens om att Siemens skulle överta alla aktier, under förutsättning att berörda antikartellmyndigheter godkänner affären. Detta uppges i ett pressmeddelande.

Med en årlig försäljning 2000 på ca. 30 miljoner ? har Orsi 360 anställda och levererar mjukvaruprodukter för industriella MES-lösningar, med tyngdpunkten på process- och tillverkningsindustri.

Industrial Framework från Siemens och Cube från Orsi kommer att slås samman, och utgör därmed ett komplett erbjudande till marknaden för leverans av helintegrerade automatiseringslösningar. Orsi-koncernen är i och med köpet ett dotterföretag till Siemens Italien. Orsi kommer att för hela världen vara Siemens A&D:s MES Competence Center. Företaget leds av Giorgio Cuttica (VD), tidigare koncernchef för Orsi.

'Genom att köpa Orsi-koncernen kommer vi att bli världens ledande leverantör av lösningar för e-tillverkning, en marknad som förutspås växa med mer än 20 % per år. Detta är ytterligare ett steg i den kontinuerliga stärkningen av vår position som framgångsrik leverantör av Totally Integrated Automation (TIA)' kommenterade Anton S. Huber, vice VD i A&D:s koncernledning, köpet av Orsi-koncernen. Enligt Huber, som utöver andra uppgifter ansvarar för processautomatisering, kommer Orsi att avsevärt utöka utbudet av A&D-produkter för denna sektor.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2