Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 17 april 2001

Siemens förvärvar Italienska Orsi

Siemens A&D har köpt Orsi-koncernen - en investering i den växande marknaden för MES-produkter och lösningar för e-tillverkning.
Siemens-gruppen Automation and Drives (A&D) förstärker sina resurser inom Manufacturing Execution Systems (MES) för e-tillverkning, genom ett förvärv av Orsi-koncernen, Genua, som tillkännagavs av Siemens A&D 2001-01-17. Siemens och Orsis aktieägare kom överens om att Siemens skulle överta alla aktier, under förutsättning att berörda antikartellmyndigheter godkänner affären. Detta uppges i ett pressmeddelande.

Med en årlig försäljning 2000 på ca. 30 miljoner ? har Orsi 360 anställda och levererar mjukvaruprodukter för industriella MES-lösningar, med tyngdpunkten på process- och tillverkningsindustri.

Industrial Framework från Siemens och Cube från Orsi kommer att slås samman, och utgör därmed ett komplett erbjudande till marknaden för leverans av helintegrerade automatiseringslösningar. Orsi-koncernen är i och med köpet ett dotterföretag till Siemens Italien. Orsi kommer att för hela världen vara Siemens A&D:s MES Competence Center. Företaget leds av Giorgio Cuttica (VD), tidigare koncernchef för Orsi.

'Genom att köpa Orsi-koncernen kommer vi att bli världens ledande leverantör av lösningar för e-tillverkning, en marknad som förutspås växa med mer än 20 % per år. Detta är ytterligare ett steg i den kontinuerliga stärkningen av vår position som framgångsrik leverantör av Totally Integrated Automation (TIA)' kommenterade Anton S. Huber, vice VD i A&D:s koncernledning, köpet av Orsi-koncernen. Enligt Huber, som utöver andra uppgifter ansvarar för processautomatisering, kommer Orsi att avsevärt utöka utbudet av A&D-produkter för denna sektor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2