Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 april 2001

Ericsson väntas sparka 6 000 till

Ericsson väntas avisera personalminskningar på ytterligare 6000 personer i samband med kvartalsrapporten på fredag.
Men det handlar inte om nya fabriksnedläggningar. I stället ska man skära ned inom forskning och utveckling, IT, marknad och administrationen, skriver Financial Times.
De 6 000 som får går arbetar både i Sverige och utlandet. Enligt Financial Times har Kurt Hellström skrivit till Ericssons anställda och meddelat att ytterligare personalnedskärningar är på gång.
"Vi måste fokusera hårdare på vår kärnversamhet och eliminera aktiviteter och strukturer som kanske kan vara lämpliga i tider av starka tillväxtcykler men som helt enkelt är oacceptabla i de tider som denna", citerar tidningen. Med de nya nedskärningarna kommer Ericsson totalt ha kapat 15 000 jobb i år eller omkring 15 procent av personalen.
I samband med bolagsstämman för tre veckor sedan meddelade Kurt Hellström att Ericsson ska spara 20 miljarder kronor. En del analytiker tror att det kan innebära att så många som 10 000 personer måste lämna företaget.
3 300 personer har redan förlorat jobben på Ericssons fabriker i Sverige och England. Ytterligare 3 500 försvinner när Ericsson säljer flera telefonfabriker till Flextronics. Dessutom drar Ericsson ned kraftigt på konsultinköp.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1