Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 april 2001

Norrtelje Elektronik in i Indien

I tysthet har kontraktstillverkaren Norrtelje byggt upp ett nÀtverk av lokala elektronikproducenter i Indien.
Strategin har, tvÀrtemot konkurrenter, varit att vÀlja samarbetspartners utanför de stora stÀderna som ger samma kapacitet - men till ett betydligt lÀgre pris.

För nÀrvarande arbetar Norrtelje med tre producenter i staten Karnataka, som i sin tur byggt ett lokalt samarbetsnÀt för att klara snabba ökningar av produktionen. Fabrikerna har, precis som koncernens övriga samarbetspartners vÀrlden över, valts med omsorg och har kapacitet att sköta allt frÄn inköp till distribution och eftermarknad. Norrtelje har undertecknat ett exklusivitetsavtal med de tre fabrikerna i Indien.

Eftersom Indien har skyhöga handelshinder stÄr kontraktstillverkare pÄ kö för att fÄ lokal produktion. "Visserligen har flertalet Indier ingen hög levnadsstandard, men tack vare den stora populationen ÄterstÄr ett 100-tals miljoner ytterst bemedlade. En jÀttemarknad sÄledes", berÀttar Marina Filipsson, ansvarig för koncernens globala nÀtverk av partners.
För att utvÀrdera kapaciteten hos sina partners har Norrtelje förlagt produktion vid samtliga tre fabriker. "Vi överlÀt materialinköp, produktion och test till fabrikerna. Det har fungerat utmÀrkt, vi Àr imponerade av fabrikernas kapacitet och höga kvalitet samtidigt som priset var över förvÀntan bra pÄ materialomrÄdet", fortsÀtter Marina.
PÄ grund av den stora indiska marknaden Àr det mÄnga elektronikproducenter som försöker etablera sig i Indien. "Norrtelje har gjort sig kÀnt för att arbeta enligt principen 'Internet i verkligheten', dvs. samarbetsnÀt av partners som man kommunicerar med och sköter via Informationsteknik", avslutar Marina.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1