Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 02 maj 2006

Elekta levererar till USA

Providence Health System har tecknat order pÄ sex Elekta SynergyŸ, det ledande systemet för bildstyrd strÄlbehandling av cancer.
Providence driver 18 akutmottagningar i fyra delstater och tecknade i september 2005 ett exklusivt ramavtal med Elekta.

De sex system som nu bestÀllts kommer att installeras vid Providence Portland Medical Center (Oregon), Valley Radiation Oncology Center (Kalifornien) och det nyöppnade Roy and Patricia Disney Cancer Center (Kalifornien). Valet av Elekta som leverantör av dessa system för bildstyrd och stereotaktisk strÄlterapi grundas framförallt pÄ Elektas unika teknologi för integrerad, tredimensionell volymröntgen vid behandingstillfÀllet. Det sammanlagda vÀrdet pÄ dessa order överstiger 11 miljoner US-dollar (motsvarande 81 Mkr) och bokades av Elekta under april mÄnad.

”Vi letar stĂ€ndigt efter nya möjligheter för att förbĂ€ttra den vĂ„rd vi ger vĂ„ra patienter. Den avancerade teknologi som ingĂ„r i Elekta Synergy ger oss möjligheten att mer precist behandla cancer och samtidigt undvika att skada frisk vĂ€vnad, allt för att ge vĂ„ra patienter bĂ€ttre livskvalitet”, sĂ€ger Steven Seung, M.D., PhD., chef för The Gamma Knife Center of Oregon samt radioterapeut vid The Oregon Clinic. ”Dessutom, eftersom vi Ă€r en icke vinstdrivande organisation, sĂ„ söker vi alltid lösningar som Ă€r sĂ„vĂ€l kostnadseffektiva som kliniskt effektiva, nĂ„got som Elekta Synergy uppfyller med rĂ„ge.”

Elekta Àr det enda företag som erbjuder Àkta, tredimensionell volymröntgen integrerad med behandlingsutrustningen, vilket gör det möjligt att observera mjuk vÀvnad under behandlingen. Elektas unika erfarenhet av bildstyrda och stereotaktiska tillÀmpningar strÀcker sig mer Àn 30 Är tillbaka. Genom den erfarenheten, kombinerat med nya innovationer som sÀtter ny standard för strÄlterapeutisk precision har Elekta blivit ledande i utvecklingen av avancerade metoder för ultraprecis strÄlbehandling.

”Vi Ă€r stolta över att vara en lĂ„ngsiktig samarbetspartner till Providence och fĂ„ bidra till de förbĂ€ttringar som organisationen driver bĂ„de vad gĂ€ller kapacitet och utveckling av kliniska metoder”, sĂ€ger Anthony De Carolis, VD för Elekta Inc. och ansvarig för koncernens verksamhet i Nordamerika. ”Detta samarbete Ă€r ytterligare ett bevis pĂ„ Elektas kliniska och teknologiska ledarskap inom avancerad strĂ„lbehandling, vilket i sin tur har resulterat i en ökad tillvĂ€xt och en vĂ€sentligt förstĂ€rkt position för Elekta pĂ„ den hĂ„rt konkurrensutsatta amerikanska marknaden.”

Elektas kliniska lösningar för strÄlterapi och stereotaktisk strÄlkirurgi Àr tillgÀngliga för mer Àn 80 procent av de sjukhus som bedriver strÄlbehandling, tack vare de ramavtal som Elekta tecknat med huvuddelen av de större inköpsorganisationerna (Group Purchasing Organizations, GPOs) inom den amerikanska vÄrden.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2