Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 02 maj 2006

Sverige allt viktigare för Ericssons forskning

Ericsson lägger allt större del av sin forskning i Sverige. För några år sedan låg ca 45 % av all Ericssons forskning och utveckling i Sverige. Idag har den siffran ökat till ca 60 %.
– Sverige är ett bra land att driva forskning och utveckling i. Landet är dyrare än lågkostnadsländer, men billigare än Tyskland och USA, sade Ericssons VD Carl-Henric Svanberg då han presenterade Ericssons delårsrapport i fredags.

IMS och turbo-3G är områden där Ericsson storsatsar.

– Våra satsningar är både på den mobila sidan med hspa och på något vi kallar long-term evolution, som kommer efter det för att nå ännu högre hastigheter och kapacitet. Ett annat område är ip-tekniken med nästa generations konvergerande nät ims softswitch. På multimediesidan har vi många tjänster inom de snabba näten och så har vi transmissionssidan där Marconi kommer in, sade Carl-Henric Svanberg.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1