Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 02 maj 2006

ABB tar hem en order värd 25 miljoner dollar

ABB meddelade idag att man har undertecknat ett ramavtal vÀrt totalt 25 miljoner dollar för att leverera mellanspÀnningsstÀllverk och skyddsutrustning för tvÄ 1 200 megawatts kraftanlÀggningar som Àgs av sydafrikanska kraftbolaget, Eskom.
ABB kommer att konstruera, tillverka, testa, installera och ta i drift nya mellanspÀnningsstÀllverk och skyddsutrustning för Eskoms kraftstationer Kriel och Grootvlei i Mpumalanga-provinsen i nordöstra delen av landet.

Kriel-avtalet omfattar ocksÄ skyddsutrustning för generator och transformator sÄ att anlÀggningen kan fortsÀtta att drivas i hÀndelse av onormala serviceförhÄllanden. Det Àr ett av de största kontrakten för mellanspÀnningsprodukter som ABB nÄgonsin tagit hem.

”Det hĂ€r Ă€r ett utmĂ€rkt exempel pĂ„ hur nyskapande teknik kombinerad med korta leveranstider ger kunden valuta”, sĂ€ger Bernhard Jucker, global chef för division Power Products.

”ABB:s luftisolerade stĂ€llverksplattform Unigear utvecklades för att möta globala normer bĂ„de för el- och sĂ€kerhet. VĂ„ra produktionslinjer för stĂ€llverk har helt integrerad mjukvara för konstruktion och offertverktyg som resulterar i snabbare leveranstider av utrustning,” tillade han. Produkterna kommer att tillverkas i ABB:s fabrik i Sydafrika. Ordern bokade under första kvartalet 2006.

ABB kommer initialt att installera cirka 500 stÀllverksfack vid Kriel-stationen och cirka 300 vid Grootvlei-stationen. Grootvlei togs i drift 1969, Kriel Är 1979. Totalrenoveringen av anlÀggningen kommer att utöka anlÀggningens drifttid för varje station med 20 Är.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1