Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 02 maj 2006

ABB tar hem en order värd 25 miljoner dollar

ABB meddelade idag att man har undertecknat ett ramavtal värt totalt 25 miljoner dollar för att leverera mellanspänningsställverk och skyddsutrustning för två 1 200 megawatts kraftanläggningar som ägs av sydafrikanska kraftbolaget, Eskom.
ABB kommer att konstruera, tillverka, testa, installera och ta i drift nya mellanspänningsställverk och skyddsutrustning för Eskoms kraftstationer Kriel och Grootvlei i Mpumalanga-provinsen i nordöstra delen av landet.

Kriel-avtalet omfattar också skyddsutrustning för generator och transformator så att anläggningen kan fortsätta att drivas i händelse av onormala serviceförhållanden. Det är ett av de största kontrakten för mellanspänningsprodukter som ABB någonsin tagit hem.

”Det här är ett utmärkt exempel på hur nyskapande teknik kombinerad med korta leveranstider ger kunden valuta”, säger Bernhard Jucker, global chef för division Power Products.

”ABB:s luftisolerade ställverksplattform Unigear utvecklades för att möta globala normer både för el- och säkerhet. Våra produktionslinjer för ställverk har helt integrerad mjukvara för konstruktion och offertverktyg som resulterar i snabbare leveranstider av utrustning,” tillade han. Produkterna kommer att tillverkas i ABB:s fabrik i Sydafrika. Ordern bokade under första kvartalet 2006.

ABB kommer initialt att installera cirka 500 ställverksfack vid Kriel-stationen och cirka 300 vid Grootvlei-stationen. Grootvlei togs i drift 1969, Kriel år 1979. Totalrenoveringen av anläggningen kommer att utöka anläggningens drifttid för varje station med 20 år.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1