Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 maj 2006

Ovanlig piratattack mot NEC

Vi har väl alla hört om piratkopierade elektronikprodukter men japanska NEC har råkat ut för något lite mer ovanligt. Piratligor har bedrivit elektroniktillverkning och utveckling i NEC:s namn.
I stället för att bara piratkopiera produkterna så har piratligor bedrivit hela sin verksamhet i NEC:s namn. Ett företag startades upp med kopplingar till 50 olika fabriker i Kina, Taiwan och Hongkong. Elektroniktillverkarna trodde att man tillverkade åt NEC fast de i själva verket tillverkade åt en piratliga i NEC:s namn. Piratligan utnyttjade hela NEC:s varumärke då de i möten med tillverkare uppgav sig vara från NEC med riktiga NEC-visitkort osv. Piratligan hade sin egen produktlinje som enligt uppgift ska ha hållit god kvalitet. Allting bedrevs som ett eget företag men gick under beteckningen NEC.

– De har försökt att totalt ta över NEC:s varumärke, säger Fugio Okada, vice vd på NEC till International Herald Tribune.

– En organiserad grupp har försökt att kidnappa ett helt varumärke, säger Steve Vickers, chef för det företag som NEC anlitade för att finna ligan till IHT.

Piratligan har till och med tagit emot royalties som uppskattning för att tillverkarna har fått tillverka vad de trott vara NEC-produkter.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2