Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 maj 2006

Ovanlig piratattack mot NEC

Vi har vÀl alla hört om piratkopierade elektronikprodukter men japanska NEC har rÄkat ut för nÄgot lite mer ovanligt. Piratligor har bedrivit elektroniktillverkning och utveckling i NEC:s namn.
I stÀllet för att bara piratkopiera produkterna sÄ har piratligor bedrivit hela sin verksamhet i NEC:s namn. Ett företag startades upp med kopplingar till 50 olika fabriker i Kina, Taiwan och Hongkong. Elektroniktillverkarna trodde att man tillverkade Ät NEC fast de i sjÀlva verket tillverkade Ät en piratliga i NEC:s namn. Piratligan utnyttjade hela NEC:s varumÀrke dÄ de i möten med tillverkare uppgav sig vara frÄn NEC med riktiga NEC-visitkort osv. Piratligan hade sin egen produktlinje som enligt uppgift ska ha hÄllit god kvalitet. Allting bedrevs som ett eget företag men gick under beteckningen NEC.

– De har försökt att totalt ta över NEC:s varumĂ€rke, sĂ€ger Fugio Okada, vice vd pĂ„ NEC till International Herald Tribune.

– En organiserad grupp har försökt att kidnappa ett helt varumĂ€rke, sĂ€ger Steve Vickers, chef för det företag som NEC anlitade för att finna ligan till IHT.

Piratligan har till och med tagit emot royalties som uppskattning för att tillverkarna har fÄtt tillverka vad de trott vara NEC-produkter.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1