Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 19 april 2001

Fortsättning av projekt Svenska FUSE

Vinnova, före detta Nutek, har beviljat finansiering av en fortsÀttning av projekt Svenska FUSE vars syfte Àr att stimulera anvÀndandet av nya mikroelektronikteknologier hos förstagÄngsanvÀndare.
Detta görs genom ett finansiellt stöd av upp till 50% av utvecklingskostnaden. Stödet skall hjÀlpa företagen att komma över de barriÀrer som finns i och med övergÄngen till ny teknologi. Detta meddelas i ett pressmeddelande.

Stödet innefattar teknologierna ASIC, bÄde analoga, digitala och mixed-signal, FPGA, PLD, MCM, MST (mikrosystem) och microcontrollers.

Informationsspridning, administration och uppföljning av projektet görs av Acreo AB med Svenska Grindmatriser AB (SGA) som samarbetspartner. Detta samarbete har valts dÄ dessa bÄda företag har sin expertis inom olika delar av mikroelektronikomrÄdet som kompletterar varandra och leder till en fullstÀndig tÀckning av de ingÄende teknologierna.

Det företag som har en befintlig produkt och önskar modernisera den med ny teknologi kan ansöka om stöd. Kriterierna Àr bland annat att det skall vara första gÄngen som företaget anvÀnder den valda teknologin och att företagets kompetens dÀrmed lyfts. Utvecklingen mÄste ocksÄ kunna motiveras affÀrsmÀssigt.

Det finns utrymme att finansiera starten av 5 projekt Är 2001. Den sökande kan erhÄlla finansiering med maximalt 500 kSEK. Sista datum för ansökningar Àr den 29 Juni 2001.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2