Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 maj 2006

Vänj dig vid tin whiskers

iNEMI har tagit fram en lista med rekommendationer för testning och förmildrande av "tin whiskers". Men organisationen hÀvdar att riktigt fria frÄn tin whiskers kan vi aldrig bli sÄ lÀnge blyet helt tas bort frÄn lödprocesserna.
iNEMI(International Electronics Manufacturing Initiative) har tagit fram en lista som skall fungera som stöd för tillverkare för att förhindra uppkomsten av tin whiskers. iNEMI hÀvdar dock att informationen Àr lÄngt ifrÄn perfekt för produkter med lÄng livslÀngd och att tin whiskers fortfarande kan uppstÄ under speciella förhÄllanden.

"Det hÀr dokumentet tog oss mer Àn tre Är att göra", berÀttar ledaren för iNEMIs tin whiskers-anvÀndargrupp Joe Smetana till Electronic News. "Vi började redan innan det fanns nÄgon anvÀndargrupp och satte igÄng i fem företag. Vi lade ner otroligt mycket tid men slutsatsen Àr ÀndÄ att det inte finns nÄgot sÀtt att ta testdata och det Àr omöjligt att definitivt sÀga att en ytbehandling inte kommer att göra whiskers", fortsÀtter Smetana.

"Problemet Àr att med alla dessa saker vi kan göra för att förmildra whiskers sÄ kommer det fortfarande att uppstÄ whiskers vid vissa temperaturer", sÀger Smetana till ElectronicNews.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2