Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 maj 2006

Vänj dig vid tin whiskers

iNEMI har tagit fram en lista med rekommendationer för testning och förmildrande av "tin whiskers". Men organisationen hävdar att riktigt fria från tin whiskers kan vi aldrig bli så länge blyet helt tas bort från lödprocesserna.
iNEMI(International Electronics Manufacturing Initiative) har tagit fram en lista som skall fungera som stöd för tillverkare för att förhindra uppkomsten av tin whiskers. iNEMI hävdar dock att informationen är långt ifrån perfekt för produkter med lång livslängd och att tin whiskers fortfarande kan uppstå under speciella förhållanden.

"Det här dokumentet tog oss mer än tre år att göra", berättar ledaren för iNEMIs tin whiskers-användargrupp Joe Smetana till Electronic News. "Vi började redan innan det fanns någon användargrupp och satte igång i fem företag. Vi lade ner otroligt mycket tid men slutsatsen är ändå att det inte finns något sätt att ta testdata och det är omöjligt att definitivt säga att en ytbehandling inte kommer att göra whiskers", fortsätter Smetana.

"Problemet är att med alla dessa saker vi kan göra för att förmildra whiskers så kommer det fortfarande att uppstå whiskers vid vissa temperaturer", säger Smetana till ElectronicNews.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2