Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 maj 2006

RFID Innovasjonssenter väljer Intermec

Som första produkt- och teknikleverantör inom RFID har Intermec Technologies valts som driftspartner till RFID Innovasjonssenter AS i Norge.
Intermec ska leverera skannersystem för rullband och port för in- och utleverans, skrivare för RFID-etiketter och handskannrar som kombinerar streckkods- och RFID-teknologi. Dessutom kommer Intermec att stÄ för kompetensuppbyggnad och teknisk expertis för driften av centret.

- Genom RFID Lab kan vi vara med och pÄverka och sÀtta fart pÄ anvÀndningen av RFID-tekniken för identifiering inom transport och varuhandel, sÀger Rolf Baardseth, sÀljansvarig pÄ Intermec Technologies i Norge. Innovationscentret Àr ett viktigt första steg och kommer att visa alla möjligheter som finns med den hÀr tekniken. Det hÀr blir ocksÄ en bra testmiljö som gör att vi kan fasa in den nya tekniken. Vi Àr marknadsledande globalt inom UHF RFID-teknologin. Allt vi gör inom RFID baseras pÄ den gemensamma internationella standarden EPC vilket ocksÄ gÀller för produkter och teknik vi levererar i det hÀr avtalet.

Roar Lorvik, verkstÀllande direktör för centret, Àr mycket nöjd med valet av partner och ser att Intermecs produkter och kompetens passar vÀl in pÄ centrets lösningar för varuhandel och transport. Marknaden för RFID formligen sjuder av förvÀntan och Roar Lorvik tror att det nya uppdraget kommer att visa marknaden pÄ alla möjligheter och lösningar som RFID-tekniken skapar.

Innovasjonssenter AS kommer Àven att bidra med en grund- och en fortsÀttningskurs. TjÀnsterna som levereras av Innovasjonssenter bygger pÄ att anvÀndarna med hjÀlp av RFID gemensamt kan ta fram nyskapande projekt med ökad spÄrbarhet och förenkling. LikasÄ ska anvÀndarna med stöd av RFID Lab delta i den nödvÀndiga testning som ingÄr i projektet.

Inom en snar framtid kommer en rad avtal skrivas Àven med andra partners som levererar lösningar och tjÀnster inom RFID.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2