Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 maj 2006

RFID Innovasjonssenter väljer Intermec

Som första produkt- och teknikleverantör inom RFID har Intermec Technologies valts som driftspartner till RFID Innovasjonssenter AS i Norge.
Intermec ska leverera skannersystem för rullband och port för in- och utleverans, skrivare för RFID-etiketter och handskannrar som kombinerar streckkods- och RFID-teknologi. Dessutom kommer Intermec att stå för kompetensuppbyggnad och teknisk expertis för driften av centret.

- Genom RFID Lab kan vi vara med och påverka och sätta fart på användningen av RFID-tekniken för identifiering inom transport och varuhandel, säger Rolf Baardseth, säljansvarig på Intermec Technologies i Norge. Innovationscentret är ett viktigt första steg och kommer att visa alla möjligheter som finns med den här tekniken. Det här blir också en bra testmiljö som gör att vi kan fasa in den nya tekniken. Vi är marknadsledande globalt inom UHF RFID-teknologin. Allt vi gör inom RFID baseras på den gemensamma internationella standarden EPC vilket också gäller för produkter och teknik vi levererar i det här avtalet.

Roar Lorvik, verkställande direktör för centret, är mycket nöjd med valet av partner och ser att Intermecs produkter och kompetens passar väl in på centrets lösningar för varuhandel och transport. Marknaden för RFID formligen sjuder av förväntan och Roar Lorvik tror att det nya uppdraget kommer att visa marknaden på alla möjligheter och lösningar som RFID-tekniken skapar.

Innovasjonssenter AS kommer även att bidra med en grund- och en fortsättningskurs. Tjänsterna som levereras av Innovasjonssenter bygger på att användarna med hjälp av RFID gemensamt kan ta fram nyskapande projekt med ökad spårbarhet och förenkling. Likaså ska användarna med stöd av RFID Lab delta i den nödvändiga testning som ingår i projektet.

Inom en snar framtid kommer en rad avtal skrivas även med andra partners som levererar lösningar och tjänster inom RFID.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2