Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 maj 2006

Design skapar jobb

Med en genomtänkt design kan fler jobb skapas och stora pengar tjänas. Detta skriver Robin Edman, VD Stiftelsen Svensk industri design och Anders Rune, chefsekonom teknikföretagen, i en artikel i Dagens Industri.
Movimento är ett svenskt teknikföretag som sedan 2004 har växt från fyra anställda till 41 anställda. Industridesignen av de analysverktyg och elektroniska diagnosverktyg som företaget säljer till fordonskonstruktörer har spelat en väsentlig roll i företagets utveckling. Utgångspunkter, användarstudier, och teknikanpassning till nya smidiga, praktiska och effektiva produkter och en uppfräschad grafisk profil har sänkt företagets kostnader med ca tio procent. Detta skapar förutsättningar för nyanställningar vilket har synts i företagets snabba utveckling.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1