Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 maj 2006

USA's försvar testar Anoto funktionalitet

Anotos partner Natural Interaction Systems har tilldelats ett kontrakt värt 3 miljoner USD (22 MSEK) av U.S. Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA).
Inom ramen för kontraktet kommer Natural Interaction Systems att forska i, utveckla och integrera Anotos teknologi för digital penna och papper i militära kommando- och kontrollsystem samt utveckla sådana koncept som stöder användningen av denna teknologi.

Med hjälp av digital penna och papper kan handritade kartor samt rapporter och formulär skrivna för hand fångas upp och överföras till digital form för att sedan matas in i avancerade C4ISR stridsfältssystem (C4ISR = Command, Control, Communication, Computer, Information, Surveillance and Reconnaissance). Soldater utrustade med denna teknologiska plattform kan rita skisser, göra anteckningar eller rita in symboler på kartan så som de alltid har gjort. Skillnaden nu är ett system som digitaliserar all information och skickar fram den till kommandoplatsen och högre avdelnings huvudkvarter, samtidig som det sparar in tid. På samma sätt kan befäl i fält kommunicera, utveckla eller ändra sina planer och order med ett pennstreck. Anoto teknologin ger möjlighet att omedelbart visualisera stabernas planer och intentioner genom anteckningar och handritade symboler på digitala kartor. Detta system reducerar även den tid som läggs på informationsutbyte och debriefings efter avslutade uppdrag.

"Människor omgivna av datorer använder fortfarande papper. Generaler antecknar på papperskartor och flygledare använder papper. Det finns en anledning. Människor arbetar inte tillsammans på en PDA. Papper är ett säkert alternativ” säger Phil Cohen, VD för Natural Interaction Systems.

“Här testar vi Anoto funktionaliteten i den tuffaste miljö man kan tänka sig och i situationer där informationens pålitlighet kan rädda liv. Detta är bevis för hur och stabil vår teknologi är. Vi har pilotprojekt även i andra länder, där pennan används för att rädda liv i krissituationer i områden som saknar infrastruktur”, säger Ebba Åsly Fåhraeus, Executive Vice President Sales and Marketing på Anoto AB.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1