Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 maj 2006

Börsnotering av Teleca Systems

Teleca planerar för en börsintroduktion av Teleca Systems pÄ OMX Stockholmsbörsen. Noteringen förvÀntas kunna genomföras i början av 2007 och avses ske genom utdelning av Teleca Systems till Telecas aktieÀgare.
Teleca har nyligen presenterat en renodlingsstrategi med mobilt fokus. I samband med detta bildades tre nya divisioner, Teleca Mobile, Teleca Systems och Benima i syfte att tydliggöra respektive divisions verksamhetsinriktning. Avsikten var Àven att finna nya lÄngsiktiga Àgarlösningar för Benima och Teleca Systems.

Benima har nyligen sĂ„lts till ÅF och Teleca planerar nu för en börsnotering av Teleca Systems genom en utdelning av bolaget till aktieĂ€garna.

Förberedelserna för en notering pÄbörjas omedelbart och Teleca bedömer att en utdelning av Teleca Systems kan ske i början av 2007.

Teleca Systems blir ett av Stockholmsbörsens större IT konsultföretag. OmsÀttningen för 2005 uppgick preliminÀrt till 1 245 Mkr och rörelseresultatet (EBIT) till 89 Mkr. Vid Ärsskiftet hade Teleca Systems 1 265 medarbetare.

Dan Olofsson, styrelseordförande i Teleca kommenterar: - Det finns en betydande potential i Teleca Systems och bolaget bedöms bli en av de ledande IT-konsulterna pÄ OMX Stockholmsbörsen. Teleca delade för nÄgra Är sedan ut Sigma till aktieÀgarna, vilket enligt vÄr bedömning sammantaget haft goda operationella effekter. Teleca Mobile Àr en renodlat global verksamhet. Telecas fokusering pÄ Teleca Mobile skapar goda förutsÀttningar för en intressant utveckling under kommande Är.

Örjan Frid, nuvarande divisionschef och blivande koncernchef för Teleca Systems kommenterar:
- En egen börsnotering skapar nya utvecklingsmöjligheter för Teleca Systems genom tydligare profilering och bÀttre fokusering av verksamheten. Engagemanget i organisationen Àr mycket stort och vi arbetar hÄrt för att tydliggöra och vidareutveckla Teleca Systems kvalitetsinriktade verksamhet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 02:03 V11.10.8-2