Annons
Annons
Komponenter | 18 maj 2006

Arrow i samarbete med Newtest

Arrow samarbetar med Newtest om deras konditionsmätare vars tillverkning Arrow varit en av huvudleverantörerna till.
Newtests Bone Exercise Monitor hjälper användaren att bygga upp benstommen för att minska risken för benskörhet.

Newtest Oy, Oulu, Finland, som specialiserat sig på övervakningsutrustningar för träning, har lanserat en ny innovativ produkt som marknadsförs med hjälp av Arrow. Bone Exercise Monitor hjälper användare med träningsprogram som ökar benstommen för att minska risken för benskörhet. Utrustningen är i första hand avsedd för kvinnor vars benstomme börjar försämras efter 30 år.
Newtests Bone Exercise Monitor mäter dagliga fysiska aktiviteter inklusive småsysslor. Displayen visar i procent hur mycket av användarens behov som uppnåtts, antingen per dag eller per vecka. Uppgiften kan sedan användas för att motivera och styra träningsprogrammet.

Newtest grundades 1993 och är ett väletablerat teknologiföretag. Professionella idrottsutövare som ledande fotbollsklubbar använder ofta företagets produkt Powertimer. När Newtest skulle utveckla produkter för konsumentmarknaden beslöt man sig för att utveckla en ny teknologiplattform på vilken de nya produkterna skulle baseras. Arrows ingenjörer hade ett gott samarbete med Newtests forskar- och utvecklingsgrupp för att vara behjälplig med utvecklingen av plattformen och dess första produkt - Bone Exercise Monitor.

Som huvudleverantör av elektroniska komponenter har Arrow varit involverad i leveranser av alla viktiga komponenter som MCU-krets, accelerometer, minne och periferikretsar. Arrows logistikexpertis har också varit viktig och de två företagen har haft ett nära samarbete med Newtests tillverkare Audel.

”Arrow har varit till mycket stor hjälp för Newtest under utvecklingen av Bone Exercise Monitor och andra produkter vi ämnar lansera,” säger Marko Ala-Ketola, försäljnings- och marknadsdirektör hos Newtest. ”Det tekniska stödet har kompletterats med Arrows logistikexpertis vilket kommer att vara viktigt när vi expanderar över världen.”

Reino Suonsilta, VD för Arrow Finland, kommenterar: ”Newtest är ett dynamiskt företag med många produkter på gång och har potential att expandera snabbt. Arrow är väl positionerad för att stödja denna utveckling med logistikhjälp när volymtillverkning påbörjas.”

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1