Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 maj 2006

FlexLink förvärvar TOPS Conveyor Systems i Kanada

Överenskommelse har träffats mellan FlexLink och TOPS Conveyor Systems, Burlington, Ontario om övertagande av samtliga aktier per den 31 maj.
Det nya bolaget kommer att drivas som FlexLink Systems Canada, Inc. TOPS Conveyor Systems har 30 anställda och omsatte 54 Mkr 2005.

Förvärvet följer FlexLinks tillväxtstrategi inom produktionslogistik genom ökad geografisk närvaro. TOPS är Kanadas ledande leverantör av transportörsystem och erbjuder djup kunskap om generell applikationsteknik till en väl utvecklad kundbas. Det nya bolaget är en bas för fortsatt tillväxt på den kanadensiska marknaden där FlexLinks verksamhetsområden ger tillgång till nya kundgrupper. Förvärvet förutsätter myndigheternas godkännande.

”Denna utveckling är till fördel för våra kunder eftersom vi nu kan erbjuda direkt tillgång till FlexLinks världsomfattande kunskapsbas som komplement till marknadens bredaste produktsortiment. Många av våra kunder i Kanada driver internationell verksamhet och de kan se fram emot teknikledande lösningar för produktionslogistik och en konsekvent global service”, säger Marcus Verbrugge, VD för TOPS Conveyor Systems.

”Vi är mycket nöjda med överenskommelsen med TOPS eftersom den ger oss en plattform för fortsatt tillväxt. Industrins investeringar i Kanada väntas ligga på en fortsatt intressant nivå under den kommande perioden och vi ser möjligheter i nya segment liksom för geografisk expansion inom landet”, säger Mattias Perjos, koncernchef i FlexLink.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2