Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 maj 2006

Elekta håller konferens i Seoul

Mellan den 21 och 25 maj hÄlls den 13:e upplagan av International Gamma Knife Society i Seoul, Korea. Denna vetenskapliga konferens ger gammaknivsanvÀndare, ledande neurokirurger och strÄlterapeuter frÄn hela vÀrlden en möjlighet att ta del av den senaste forskningen och kliniska utvecklingen inom gammaknivskirurgi.
Under konferensen kommer Kim Dae-jung, republiken Koreas tidigare president och mottagare av Nobels fredspris Är 2000, att installeras som hedersordförande, en post han kommer att dela med den förre tjeckiske presidenten Vaclav Havel, som utsÄgs till hedersordförande vid det 11:e mötet i Prag Är 2002.

StrÄlkirurgi med Leksell Gamma KnifeŸ Àr den mest avancerade och exakta metoden för icke-invasiv hjÀrnkirurgi. Genom att sÄgen och skalpellen ersÀtts av ultraprecis, fokuserad strÄlning mot ett vÀl definierat mÄl i hjÀrnan, kan patienten vanligtvis lÀmna sjukhuset samma dag som behandlingen utförts.

Allt sedan metoden introducerades har gammaknivskirurgi revolutionerat behandlingen av sjukdomar i hjÀrnan och metoden erbjuds idag av hundratals ledande sjukhus och kliniker i hela vÀrlden. NÀrmare 50 000 patienter behandlas med Leksell Gamma Knife varje Är och metoden har ett högt anseende, vilket bevisas av tusentals vetenskapligt granskade artiklar om behandlingseffektivitet, ökad livskvalitet för patienterna och kostnadseffektivitet. Faktum Àr att ingen alternativ behandlingsmetod har rönt större klinisk acceptans.

”Vi kommer snart att ha tio gammaknivskliniker i Korea och de koreanska neurokirurger som anvĂ€nder sig av denna teknologi, har dĂ€rigenom haft möjligheten att hjĂ€lpa mer Ă€n 12 000 koreanska medborgare att genomgĂ„ icke-invasiv hjĂ€rnkirurgi för olika former av sjukdomar i hjĂ€rnan. Detta innebĂ€r ett stort framsteg för den koreanska sjukvĂ„rden”, skriver Kim Dae-jung i sin vĂ€lkomsthĂ€lsning till deltagarna.

Under konferensen kommer deltagarna att kunna vÀlja mellan mer Àn 240 kliniska presentationer som alla hÄlls av gammaknivsanvÀndare. Dessa kommer bl a att visa hur gammaknivskirurgi kan anvÀndas för behandling av enskilda eller multipla metastaser i hjÀrnan, hörselnervstumörer, kÀrlmissbildningar, funktionella problem som kronisk ansiktssmÀrta och epilepsi samt vissa ögonsjukdomar.

”Leksell Gamma Knife Society Ă€r en vetenskaplig konferens som hĂ„lls vartannat Ă„r och som Ă€r ett viktigt forum för att utbyta kunskaper om den senaste forskningen och utvecklingen inom stereotaktisk strĂ„lkirurgi”, sĂ€ger Dr Dan Leksell, ansvarig för Elektas kliniska forskningsprogram. ”Den öppna andan och det kontinuerliga erfarenhetsutbytet mellan anvĂ€ndare ger exempelvis en ny gammaknivsklinik möjligheten att snabbt uppnĂ„ samma standard och kunskapsnivĂ„ som en mer erfaren klinik, vilket Ă€r ett viktigt skĂ€l till gammaknivskirurgins framgĂ„ng. Genom att de presentationer som hĂ„lls vid mötet Ă€ven kommer att publiceras som en bilaga till the Journal of Neurosurgery, en av de tvĂ„ ledande tidskrifterna inom neurokirurgi, kommer Ă€ven andra neurokirurger, liksom neurologer, onkologer, otologer och oftalmologer att kunna ta del av de möjligheter som gammaknivskirurgi erbjuder och av den senaste vetenskapliga utvecklingen”, avslutar Dr Leksell.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1