Annons
Annons
Komponenter | 22 april 2001

Conexant meddelar stark nedgång

Conexant Systems Inc är det senaste företaget som drabbas av hi-tech industrins nedgång. Intäkterna sjönk drastiskt, men var inom de reviderade för mars.
"Kvartalsresultatet reflekterar den breda nedgången för teknologisektorn, särskilt utrustning för nätverk och mycket stora lager hos våra kunder." säger Dwight W. Decker ordförande och VD. "I vår nätverkssektor som består av trådlös kommunikation, digital information / underhållning (infotainment), foto och PC har vi märkt en kontinuerlig minskning i alla våra kundsegment."
"I Mindspeed Technologies, vår Internet infrastrukturdel, har vi en märkt en djup nedgång på våra accessprodukter och i mindre grad i nätverksprodukter."
Conexant visade intäkter på 251 miljoner USD för det kvartal som slutar i mars, en nedgång med 39% från förra kvartalet med intäkter på 410 miljoner USD. Proforma nettoförlust för andra kvartalet var 187 miljoner USD jämfört med 57 för förra kvartalet. Bolaget förväntar en intäktsminskning med 15 % för kommande kvartal.
"Medan vi ser signifikanta problem på kort sikt, så är vi bra positionerade inom Internet infrastruktur, mobil kommunikation och bredbandsaccess marknader." "Dessa är några av halvledarindustrins mest attraktiva segment på lång sikt." säger Decker. Källa Euroelectronicsweb

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1