Annons
Annons
Komponenter | 23 april 2001

Priskrig mellan Intel och AMD?

Fastän rivaler på många fronter har Intel och AMD en gemensam nämnare,- minskande försäljning.
Inget av bolagen verkar veta om PC- marknaden är på uppgång och detta kan vara upptakten till ett priskrig då AMD ser en möjlighet att ta marknadsandelar från sin mycket större konkurrent.
AMD´s ordförande Jerry Sanders verkade skadeglad då han rapporterade att försäljningen för första kvartalet var samma som för förra jämfört med Intel´s 23 % återkommande minskning.
Samtidigt som Sanders talade om desktopsprocessorns Athlons efterföljare, Palomino´s fördelar, sade han att AMD är beredda att följa deras rivals steg i prissättning. "Vi är beredda på varje dumt steg från vår konkurrent och kommer att matcha dem (prismässigt) klockcykel för klockcykel."
Även om båda företagen litar på nya generationer processorer som en buffert mot en stormig marknad, så ser analytiker att ett priskrig kan ge kraftigt minskade marginaler. Källa EBN

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2