Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 april 2001

Singapore inte längre lika hett

Singapore har lÀnge varit en hot-spot för kontraktstillverkare. Den lilla Storstads-staten har lÀnge varit kÀnd som en lÄgpris ö för elektronikproduktion samtidigt som det Àr en vÀrldsmetropol för affÀrsfolk.
Men pÄ senare tid har det attraktiva lÀget gjort att lönerna och hyrorna stigit, vilket nu bidrar till att mÄnga tillverkare har börjat tÀnka om. NÄgra tillverkare flyttar nu till andra lÄgprislÀnder som Kina och Malaysia. Denna vecka kommer bla Flextronics att stÀnga sin fabrik i Singapore för att flytta tillverkningen till andra lÄgkostnadsstÀllen i nÀrheten. Företaget kommer istÀllet att satsa pÄ design och formgivning i Singapore, uppger en taleskvinna till EBN. Denna nyhet kommer tvÄ mÄnader efter Flextronics utannonsering om att man tÀnker skÀra ned pÄ tillverkningen i högkostnadslÀnder.
I februari flyttade Manufacturers' Services Ltd sin mönsterkortstillverkning frÄn Singapore och Malaysia till nordvÀstra Kina.
Under 1999 stod Singapore för 15,3% för den asiatiska kontraktstillverkningen. Under 2004 rÀknar man med att talet har sjunkigt till 10,7%, samtidigt förvÀntas Kinas tillverkning att stiga frÄn 39-49,6%. Under de senaste 30 Ären har kontraktstillverkningen flyttats runt i Asien. FrÄn Japan till Korea, Malaysia, Singapore och nu Kina. Detta sÀger Peter Bendor-Samuel, redaktör pÄ den Amerikanska tidskriften "Outsourcing Journal", till EBN.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1