Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 april 2001

Singapore inte längre lika hett

Singapore har länge varit en hot-spot för kontraktstillverkare. Den lilla Storstads-staten har länge varit känd som en lågpris ö för elektronikproduktion samtidigt som det är en världsmetropol för affärsfolk.
Men på senare tid har det attraktiva läget gjort att lönerna och hyrorna stigit, vilket nu bidrar till att många tillverkare har börjat tänka om. Några tillverkare flyttar nu till andra lågprisländer som Kina och Malaysia. Denna vecka kommer bla Flextronics att stänga sin fabrik i Singapore för att flytta tillverkningen till andra lågkostnadsställen i närheten. Företaget kommer istället att satsa på design och formgivning i Singapore, uppger en taleskvinna till EBN. Denna nyhet kommer två månader efter Flextronics utannonsering om att man tänker skära ned på tillverkningen i högkostnadsländer.
I februari flyttade Manufacturers' Services Ltd sin mönsterkortstillverkning från Singapore och Malaysia till nordvästra Kina.
Under 1999 stod Singapore för 15,3% för den asiatiska kontraktstillverkningen. Under 2004 räknar man med att talet har sjunkigt till 10,7%, samtidigt förväntas Kinas tillverkning att stiga från 39-49,6%. Under de senaste 30 åren har kontraktstillverkningen flyttats runt i Asien. Från Japan till Korea, Malaysia, Singapore och nu Kina. Detta säger Peter Bendor-Samuel, redaktör på den Amerikanska tidskriften "Outsourcing Journal", till EBN.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2