Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 maj 2006

Samhall ska spara<br>men köper ny logga för miljoner

Industrikoncernen Samhall ska spara 2,5 miljoner kronor men samtidigt investerar man i en ny företagsprofil och en ny logga vilket beräknas kosta miljontals kronor. Detta skriver Norrköpings Tidning.
Samhall i Linköpingsregionen måste spara 2,5 miljoner kronor i år. Östergötland, Gotland och Närke, totalt 2 900 anställda berörs. Dock ser det i dagsläget inte ut som att det blir aktuellt med några uppsägningar. Men den satsning företaget nu gör på en ny logotype retar de anställda och facket. Uppgifter säger att den nya loggan och den nya företagsprofilen kan komma att kosta ca 11 miljoner kronor.

Regionchef Wilhelm Nektman förstår det.
- Att vi måste se över våra omkostnader inom regionen, och satsningen på att utveckla hela företaget, är två olika saker. Men jag förstår oron. Ju mindre man vet desto mer orolig blir man, säger Regionchef Wilhelm Nektman till Norrtälje Tidning.

- Distriktscheferna ska komma med förslag på besparingar, vi får se vad det ger. Vi ska också se över våra resor och dra ner på övernattningar på hotell och liknande, fortsätter Wilhelm Nektman.

Wilhelm Nektman är ännu inte på det klara med vad den nya loggan kommer att kosta men han framhäver att utveckling av företaget kostar pengar.

- Att utveckla företaget kostar pengar. Samhall har en social sida och ska visa omtanke om människor som varit utanför arbetsmarknaden, men samtidigt är Samhall ett företag som alla andra ute på marknaden. Vi måste bli mer synliga. NT har tidigare berättat att Samhall lägger ner tillverkningen i Mjölby, eftersom företaget inte kan konkurrera med låglöneländerna. Samtliga anställda erbjuds andra jobb inom Samhall, säger han.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2