Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 30 maj 2006

Tryckt elektronik ännu inget hot mot RFID-taggar

De företag som idag tillverkar RFID-taggar kan än så länge andas ut. Den tryckta elektroniken som målats upp som ett hot mot de traditionellt tillverkade RFID-taggarna är ännu inte här på allvar.
Den tryckta elektroniken har potential att förändra RFID-industrin men dess påverkan kommer inte att vara nämnvärt stor än på några år. Det är slutsatsen som är dragen i rapporten "Printed Electronics in the RFID Tag Industry" av ABI Research.

"Tryckt elektronik - antenner, transistorer och batterier - skulle eventuellt kunna förändra RFID-industrin", säger analytikern Sara Shah.

Med den tryckta elektroniken som trycker ledande mönster direkt på underlaget så kan man kringgå den traditionella tag-tillverkningsprocessen. Dock så kommer det att ta många år innan den tryckta elektroniken är här och konkurrerar för fullt, det menar Sara Shah.

Tryckta batterier nämns som en tänkbar produktgrupp där den tryckta elektoniken kan slå igenom. Dock väntas dessa träda in på marknaden först år 2015.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1