Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 april 2001

Marknadschefen lämnar Ericsson Mobile

Nu lämnar cheferna Ericssons sjunkande mobiltelefonsskepp. Först var det marknadsdirektören Jan Ahrenbring som slutade. Nu lämnar marknadschefen Bo Albertson bolaget för att bli vd på en pr- och reklambyrå.
Men att avhoppet har något med Ericssons kris att göra förnekar han bestämt.
"Jag har varit på Ericsson i tio år och på mobilverksamheten i sex år. Det är inget konstigt i att byta jobb i det läget. Det här ligger rätt i tiden för mig", säger Bo Albertsson till Resumé.
Han blir nu vd och koncernchef för Cross Communication.
Avhoppet kommer bara två månader efter att marknadsdirektören för Ericssons mobiltelefoner Jan Ahrenbring kastade in handduken för att, som det hette från Ericssons pressavdelning, syssla med ripjakt.
De två var länge parhästarna som presenterade nya mobiltelefoner och höll i telekomjättens pressevenemang. När Ahrenbring slutade var det också Albertson som tog över rollen som talesman utåt, och inte holländaren Philip Vanhoutte som tog över Ahrenbrings jobb.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 11:45 V11.5.4-2