Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 april 2001

SP certifierar elektronik för USA-marknaden

SP har utsetts till Telecommunication Certification Body, TCB, för radiosändare och teleterminaler avsedda för USA-marknaden. Det innebär att SP certifierar alla produkter betr EMC, radio och elsäkerhet enligt de krav som ställs i USA
Då EU införde direktiven för EMC, elsäkerhet och radio/teleterminaler och godkände att företag och vissa laboratorier kunde genomföra provningar och certifiera av produkter enligt direktiven reagerade USA. Amerikanerna kunde inte acceptera att de måste gå utomlands för att få klartecken för export till EU, som i sin tur inte var berett at utan vidare gå med på USAs krav. Efter förhandlingar kom man överens om att skapa ett Mutual Recognition Agreement (MRA-avtal)skriver SP i sin tidning Provning & Forskning.
SP satsade på att bli ett godkänt laboratorium för att arbeta med certifiering av elektronik för USA-marknaden. I mitten av januari kom det officiella godkännandet.
SP kan nu genomföra de tre procedurer - Verification, Declaration of Conformity, DoC och Certification - för godkännande av Federal Communications Commission, FCC, EMC-krav. Verification kan jämföras med vår CE-märkning. Tillverkaren ansvar själv för provning, deklaration och märkning av produkten.
DoC innebär att ett ackrediterat laboratorium måste anlitas för provningen av t ex mikrovågsugnar och PC. Certification, som kan användas i stället för DoC, medför att provningar skall godkännas av en Telecommunication Certification Body, TCB. SP är det enda svenska laboratorium som är ackrediterat för de mätmetoder som krävs för att certifiera radiosändare för USA-marknaden.
När det gäller elsäkerhet ställs kraven via försäkringsbolagen, vilket ställer till problem. Därför har SP tecknat ett avtal med Nemko, som har kontakter i USA, och kan därmed också genomföra en certifiering för elsäkerhet accepterad i USA.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2