Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 juni 2006

Flextronics bygger Lego

Danska leksakstillverkaren Lego Systems flyttar mestadels av sin produktion av elektroniska leksaker till Flextronics fabriker i Östeuropa samt Mexico. Flextronics kommer även att ta över en Legofabrik som ligger i Tjeckien.
Flextronics kommer att ta över driften vid Lego fabriken i Tjeckien i början av augusti. Lego planerar att stegvis flytta produktionen till Flextronics fabriker i Östeuropa under de närmaste tre åren. Detta kommer att påverka 900 av 1200 jobb som finns i Legos danska tillverkningsenhet.

Lego planerar även att sparka mer än 44 % av sin personalstyrka i USA i början av nästa år. Lego planerar att stänga sin fabrik i Enfield, USA och flytta tillverkning, logistik, lager och distribution till Flextronics. Lager samt packning som nu utförs i Enfield kommer att flyttas till Flextronics fabrik i Juarez, Mexico.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1