Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 27 april 2001

Arrows omsättning och vinst ökar

Arrow Electronics Inc, USA kvartalsrapport visar en nettointäkt på 77,4 miljoner USD före avskrivningar, eller 74 cent/aktie, på en omsättning av 3,3 miljarder USD.
Detta jämfört med en nettointäkt på 63,1 miljoner USD eller 65 cent/aktie på en omsättning av 2.8 miljarder föregående år, samma kvartal.
"Tidigt första kvartalet märkte vi en nedgång i komponentsegmentet, speciellt på våra stora telekom- och nätverkskunder i Nordamerika och de kontraktstillverkare som levererar till dem." säger Francis Scricco företagets VD. "Senare, samma kvartal, gav den svagare ekonomin en mer generell minskning på våra Nordamerikanska kunder." "Våra kontor i Acien/Pacific märkte en liknande minskning under samma period." "I Europa däremot, var omsättningen fortsatt bra."
Då Arrow har saknat möjlighet att kunna se data ned i distributionsleden har de inte kunnat få fram försäljningsstatistik för andra kvartalet eller resten av året. Nedgången som industrin har sett i första kvartalet fortsätter och, säger han, med samma hastighet så kommer andra kvartalets volymer att vara under det första. Med industrins väldokumenterade obalans i leveranser, så kommer vinstmarginalerna att minska, tillade han. Källa EBN
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2