Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 27 april 2001

Arrows omsättning och vinst ökar

Arrow Electronics Inc, USA kvartalsrapport visar en nettointäkt på 77,4 miljoner USD före avskrivningar, eller 74 cent/aktie, på en omsättning av 3,3 miljarder USD.
Detta jämfört med en nettointäkt på 63,1 miljoner USD eller 65 cent/aktie på en omsättning av 2.8 miljarder föregående år, samma kvartal.
"Tidigt första kvartalet märkte vi en nedgång i komponentsegmentet, speciellt på våra stora telekom- och nätverkskunder i Nordamerika och de kontraktstillverkare som levererar till dem." säger Francis Scricco företagets VD. "Senare, samma kvartal, gav den svagare ekonomin en mer generell minskning på våra Nordamerikanska kunder." "Våra kontor i Acien/Pacific märkte en liknande minskning under samma period." "I Europa däremot, var omsättningen fortsatt bra."
Då Arrow har saknat möjlighet att kunna se data ned i distributionsleden har de inte kunnat få fram försäljningsstatistik för andra kvartalet eller resten av året. Nedgången som industrin har sett i första kvartalet fortsätter och, säger han, med samma hastighet så kommer andra kvartalets volymer att vara under det första. Med industrins väldokumenterade obalans i leveranser, så kommer vinstmarginalerna att minska, tillade han. Källa EBN

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2