Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 juli 2006

RoHS tyngde Electrolux europeiska försäljning

Electrolux förbättrade resultatet från 748 MSEK till 773 MSEK och ökade omsättningen från 46.099 MSEK till 49.875 MSEK för första halvåret 2006.
Electrolux meddelar att resultatet för vitvaror har försämrats i den europeiska regionen där man anger införandet av RoHS som en stor bidragande orsak eftersom man fått sälja ut sina produkter innan lagen skulle träda ikraft.

I Nordamerika däremot går försäljningen av vitvaror allt bättre och dammsugarförsäljningen har kraftigt förbättrats i både Nordamerika och Europa sedan samma period föregående år. Även Latinamerika visar förbättrat resultat.

"Enligt plan så förbättrade vi vårt resultat jämfört med föregående år, men jag är inte nöjd med resultatutvecklingen i Europa. Strejken vid Nürnbergfabriken orsakade en större försäljningsminskning än vi räknat med under det första halvåret. Vi är nu på väg att återta stora delar av de förlorade marknadsandelarna, men det tar tid. Ett annat resultat av strejken är att vi kan stänga fabriken redan under det första kvartalet 2007, nästan ett år tidigare än vi planerat. Implementeringen av RoHS-direktivet var ytterligare en orsak till det svaga resultatet under det första halvåret, på grund av utförsäljning av produkter innan direktivet trädde i kraft den 1 juli", kommenterar Electrolux VD Hans Stråberg.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2