Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 20 juli 2006

Kraftig omsättningsökning<br>och fortsatt ökat resultat för Nolato

Nolatos omsättning ökade med 32 procent till 1.461 Mkr (1.108) under första halvåret.
Resultat efter finansnetto ökade med 28 procent till 106 Mkr (83).

"Omsättningen inom Nolato Telecom mer än fördubblades under andra kvartalet genom ett ökat värde per levererad enhet", konstaterar Nolatos koncernchef Georg Brunstam.

"Den främsta orsaken till detta är ett kundprojekt där Nolato Telecom har haft en större andel av värdekedjan än normalt, vilket bland annat har inneburit en omfattande montering och testning av inköpta komponenter", fortsätter han.

Men även en generellt större andel av komplexa mobiltelefoner, med fler plastkomponenter och högre krav på ytfinish som lackering, metallisering etc. har bidragit till den ökade omsättningen.

Nolato Medical ökade sin omsättning med 28 procent, framför allt på grund av projektet med övertag av produktion för Novo Nordisk. Även Europasatsningen, som inleddes under 2005, har bidragit till omsättningstillväxten och lett till nya projekt att produceras i Ungern.

Inom Nolato Industrial har volymerna varit stabila under perioden. Genomförda satsningar för att erhålla nya projekt till fordonsindustrin och utvald övrig allmän industri börjar ge effekt i form av ökad omsättning, samtidigt som marknadsstrategin att minska inom konsumentelektronik och vitvaruindustrin har haft en motverkande effekt på omsättningen.

"Vårt andra kvartal var starkt, totalt sett ökade koncernens omsättning under andra kvartalet med 53 procent, samtidigt som resultatet efter finansnetto ökade 26 procent", kommenterar Georg Brunstam.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2