Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 juli 2006

Autoliv investerar i Kina

VÀrldens ledande bilsÀkerhetsföretag Autoliv Inc., har köpt ytterligare 20% av aktierna i Nanjing Honggouang-Autoliv Safety Systems Co., Ltd. (NHA) och har dÀrigenom ökat sitt Àgande i det kinesiska sÀkerhetsbÀltesföretaget till 70%.
Det kinesiska bolaget har en försÀljning pÄ cirka 400 miljoner SEK (50 MUSD) och 530 anstÀllda. De största kunderna Àr Peugeot/Citroën, Volkswagen, General Motors, Ford, Mazda, och Cherry.

Bolaget etablerades 1989, som en joint venture med 50%-Àgarandel för Autoliv. Syftet var att leverera sÀkerhetsbÀlten till Volkswagen i Shanghai. Genom en Àndring 2004 i avtalet med den andre delÀgaren erhöll Autoliv det avgörande inflytandet i bolaget trost att Autolivs Àgarandel lÄg kvar pÄ 50%.

NHA Àr en av Autolivs nio anlÀggningar i Kina. I Shanghai har koncernen en fabrik som tillverkar sÀkerhetsbÀlten (frÀmst för export till Australien och Korea), en krockkuddefabrik, en rattfabrik och en fabrik som vÀver band till sÀkerhetsbÀlten. Nyligen öppnade Autoliv ocksÄ i Shanghai en fabrik för tillverkning av gasgeneratorer till krockuddar och en fabrik för sÀkerhetselektronik. I Changchun, i nordöstra Kina, har Autoliv en bÀltesfabrik och en kombinerad fabrik för tillverkning av krockkuddar och sÀkerhetsbÀlten. I Guangzhou, i södra Kina, öppnade Autoliv nyligen en bÀltesfabrik som i första hand levererar till japanska biltillverkare.

Tillverkningen av personbilar i Kina har mer Àn dubblats sedan 2002 till 3 miljoner fordon och 2008 förvÀntas tillverkningen nÀstan dubblas en gÄng till och nÄ 5 miljoner fordon.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1