Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 02 maj 2001

EMS- tillverkare får oväntade extra 100 miljarder

Mobiltelefontillverkare kommer att ge mer än 10 miljarder USD i omsättningsökning till EMS- tillverkare inom de kommande sex månaderna.
Denna "skänk från ovan" beror på att tillverkare som - Alcatel, Ericsson och Motorola ökar sina ansträngningar för extern tillverkning för att minska kostnader och tid-till-produkt på en alltmer hårdnande marknad. "Den hårda nedgången har eliminerat möjligheten för dessa företag att ha egen tillverkning." säger Michael Marks, ordförande och VD för Flextronics International Ltd., vid en genomgång av företagets prognoser i förra veckan. "Varje tillverkare kommer att vilja lägga ut externt, men det finns bara tre EMS- företag- Solectron, Celestica och Flextronics som klarar de stora affärerna."
Flextronics, som de senaste åren lagt mer av sin tillverkning i lågprisländer, räknar förutom Ericsson även in Alcatel och Motorola bland sina kunder. Nokia däremot, som nu lägger 10 % av sin tillverkning externt tänker endast öka till 20 %. "Vi har byggt tillverkningssystem i ett antal år och dessa klarar våra behov." säger Kari-Pekka Wilska, Nokia's VD för Amerika. Källa EBN

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-2