Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 02 augusti 2006

Ericsson bygger Xferas 3G-nät

Xfera, den fjärde spanska mobiloperatören och dotterbolag till TeliaSonera, har valt Ericsson till leverantör för radionätsutrustning samt de installationstjänster som krävs för att kunna starta 3G-verksamhet före årets slut enligt de utbyggnadskrav som spanska näringsdepartementet ställer.
Med avtalet uppnås 26 procent befolkningstäckning vilket är något högre än spanska näringsdepartementets krav.

- Avtalet med Ericsson är vår första milstolpe sedan uppstarten av verksamheten i juni. Vi har också blivit färdiga med avtalet före utsatt tid och i linje med de uppskattade kostnaderna enligt plan, säger Johan Andsjö, VD för Xfera.

Det nya avtalet med Ericsson gäller utöver det redan befintliga avtalet mellan Xfera och Ericsson och totalt inkluderar de båda avtalen den tekniska utrustning som krävs för 2000 sajter motsvarande en befolkningstäckning om 40 procent med Xferas eget nät. Därutöver finns en option för ytterligare 1500 sajter under en 3-årsperiod.

- Vi har ett tidigare avtal med Ericsson gällande 450 noder och vi arbetar hårt för att se till att Spanien får ett nytt konkurrenskraftigt mobilerbjudande innan slutet på året, tillägger Johan Andsjö.

Efter det att planerna offentliggjordes i juni har TeliaSoneras projektteam, bestående av medarbetare med kompetenser för uppstartsverksamheter, produkter och tjänster, mobila nät, marknadsföring och kommunikation, påbörjat sitt arbete. Planerna för marknadsföring och tjänster har finslipats för att kunna genomföra en kommersiell lansering i slutet av 2006 baserad på ett UMTS-nät, inklusive de sju största spanska städerna, i kombination med GSM-roaming.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1