PROGRAM Konferensprogrammet körs parallellt med expot. Kostnadsfritt att besöka när du anmäler dig till Evertiq Expo.
 • 09:00 - 09:30
  Extremt strömsnål Bluetooth (BLE) med applikationsprocessor : Möjliggör produkter utan batteri eller med evigt batteril
  Hans Andersson - Sales Manager, Wireless & IoT - Acal BFi Nordic
  Scott Cooper - Senior Director of Sales and Business Development, EMEA - Atmosic

  Introduktion av marknadens strömsnålaste standard-SoC’er för Bluetooth Low Energy (BLE), 3 till 5 gånger lägre strömförbrukning är något annat standard BLE-SoC på marknaden.
  En unik integrerad energy harvesting och power management ger möjlighet att bygga saker med evigt batteriliv, eller t.o.m saker som strömförsörjer sig själva och är helt utan batteri.
  Tillgängliga SoC stöder BLE 5 och BLE 5.3 med Zephyr RTOS på Cortex M0 eller M33F. Nästa generation med BLE 5.4 får en M33F+ DSP och en andra radio med stöd för 802.15.4, ZigBee, Thread och Matter. 

  Presentationen är på engelska.

 • 09:35 - 10:05
  Enhancing PCB Assembly: Innovationer för kvalitet och automation.
  Kim Engmark - Country Manager: Denmark - Nordes

  Presentation av monteringsstrategier för mönsterkort med fokus på processoptimering. Presentationen omfattar även fördelarna med selektiv lödning baserad på en fallstudie med ERSA VERSAFLOW 4/55. Vidare ges en överblick av automatisering inom kontraktstillverkning, med fokus på robotanvändning. Slutligen bjuds det på en genomgång av mönsterkortskomplexitet och komponenttillväxt, samt säkerställande av kvalitet genom depanalisering, tvätt och röntgeninspektion.

 • 10:10 - 10:40
  Svensk elektronikindustri – vart är vi på väg?
  Anna Wibom - Programchef - Smartare Elektroniksystem

  Svenska elektronikindustrins Agenda 2.0 sträcker sig till 2036 och är tänkt att vara vägledande för beslutsfattare inom svensk elektronikindustri, svenska myndigheter samt nationella och internationella forskningsfinansiärer.

  Vår industri har vuxit sedan den senaste agendan togs fram och den har samtidigt förändrats. Nya tekniker och fokusområden präglar vår branch och som ett globalt ekosystem står elektronikindustrin inte isolerad – den både påverkar och påverkas av världsläget och de teknikskiften som sker. 

 • 10:45 - 11:15
  Nya EU direktiv och ständigt ökade kundönskemål förändrar display och HMI lösningar.
  Daniel Aspeskär - Product and Business Development Manager - Martinsson Elektronik AB

  Nya europeiska direktiv ställer nya krav på HMI och embedded system. Samtidigt utvecklas kundernas önskemål ständigt. Vilka är de regulatoriska kraven som nu måste uppfyllas och vilka kundönskemål och trender finns det på HMI och displaylösningar? Övergripande genomgång, exempel och förslag på tekniska möjligheter.

 • 11:20 - 11:50
  Minimera effekterna av föråldrade halvledare samt brist
  Ronny Nietzsche - Regional Sales Manager - Rochester Electronics

  I det här seminariet kommer vi att utforska strategier samt sprida de kunskaper som behövs för att klara utmaningar med föråldrade komponenter samt komponentbrist.

  Presentationen är på engelska.

 • 11:55 - 12:25
  Vad är JTAG och hur kan JTAG hjälpa mig?
  Tommaso De Vivo - Vice President Business Development EMEA - NOHAU / XJTAG

  JTAG används vanligtvis för 3 saker: CPU-felsökning, in-circuit programmering och test.
  Under test, förvandlar JTAG effektivt stiften på aktiverade enheter till virtuella testsonder som alla kan nås elektroniskt via en enda JTAG-anslutning. Dessa virtuella sonder ger dig direkt kontroll över stiften, så du behöver inte förstå enhetens interna funktionalitet.
  Därför kan JTAG användas från prototyp till tillverkning och projekt.

  Detta föredrag kommer att introducera tekniken och ger exempel på hur en dedikerad gränsavsökningstestprogramvara kan låsa upp JTAGs fulla kapacitet, vilket ger dig en lättanvänd metod för att testa och programmera kort.

 • 12:35 - 13:05
  Upptäck potentialen: framtiden för kostnadseffektiv mönsterkortstillverkning
  Hamza Bilgen - Sales and Business Development Manager - Bosch GmbH

  Vi presenterar Copperdot, en tjänst från Bosch, och en keynote som fördjupar sig i den komplexa världen av kostnadsteknik för mönsterkort. Vår expert kommer att tala om hur priset för att tillverka ett mönsterkort påverkas av en mängd faktorer, inklusive antalet lager, komplexitet, material, kvantitet, teknik, produktionsprocesser och standarder. Få insikter om hur dessa olika faktorer inverkar på den totala kostnaden, och lär dig hur du uppnår bästa pris-prestanda-förhållande genom att noggrant överväga varje element. Oavsett om du navigerar krävande specifikationer eller söker enkelhet i kostnadsbestämning, kommer denna keynote att utrusta dig med den kunskap som behövs för att fatta välgrundade beslut och optimera dina mönsterkortsprojekt.

  Presentationen är på engelska.

 • 13:10 - 13:40
  Hur hanterar du dina projekt med krav på högre kvalitet och lägre kostnader utan att tappa koll på processen?
  John Ludvigsen - Technical Sales Manager Polarion - InnoFour Scandinavia

  Embedded Software finns i praktiskt taget alla produkter vi kommer i kontakt med varje dag. 
  Till exempel finns det 100+ miljoner rader kod i bilindustrin, 24 % av återkallandena av medicinsk utrustning beror på mjukvaruproblem och det finns en tillväxt på 15,4 % på den mjukvarudrivna marknaden för smarta apparater.

  Som ett resultat av detta har användningen av  embedded software tagit över hårdvarans dominans i produktutvecklingsprocessen. Men i många miljöer är mjukvaruutveckling en stand-alone aktivitet som leder till avbrott mellan produktkrav och implementering som i sin tur leder till produktåterkallelser eller produktfel.

  I äldre mjukvaruutvecklingsmiljöer används många olika punktlösningar för att hantera applikationens livscykel. Som ett resultat av detta sprids utvecklingsartefakter, vilket bromsar samarbetet, hindrar transparens, undergräver integriteten och gör det svårt att driva innovation.

  Den här presentationen kommer att täcka utmaningarna i dagens embedded softwareutveckling och hur vi kan hjälpa organisationer med en enhetlig lösning som sprider transparens genom en samlad ledningsinformation i realtid. Det gör det möjligt för alla att vara anpassade kring vad som byggs och varför, för att driva framsteg samtidigt som integritet och efterlevnad skyddas. Detta tillvägagångssätt hjälper team att svara snabbare och med bättre kvalitet på nya affärsmöjligheter och kundkrav. Presentationen kommer också att visa hur det är möjligt att arbeta med olika intressenter som kunder och chefer och med de som finns i projektet så att alla har en realtidsöversikt över projektets status.

 • 13:45 - 14:15
  Navigera i framtiden - Digitala leveranskedjor i elektronikindustrin
  Patrick Perner - Product & Sales Expert - Luminovo

  Fördjupa dig i dynamiken som definerar det banbrytande landskapet för modern supply chain management. Frånl traditionella metoder till den sömlösa integrationen av Application Programming Interfaces (API) kommer vår presentation att belysa utvecklingen och avslöja de nyanserade distinktionerna som kännetecknar denna transformativa resa. En djupdykning i en av grundpelarna för digitalisering och automatisering, integrerade komponenter som driver ett paradigmskifte i upphandlingsprocesser. Föreställ dig den sömlösa orkestreringen av operationer, som erbjuder effektivitet utan en omdefinierad standard för operationell excellens. Föreställ dig ett landskap där AI fungerar som katalysatorn, finjusterar och lyfter varje aspekt av försörjningskedjans verksamhet. Från prediktiv analys som optimerar lagerhantering till intelligent beslutsfattande.

  Presentationen är på engelska.

 • 14:20 - 14:50
  Framtidens transistorer kommer från södra Sverige
  Lars Tilly - CEO - NordAmps

  NordAmps, ett spin-off-företag från Lunds universitet, kommer att presentera nästa generations transistorer. Designad för högfrekvent trådlös kommunikation och avkänningstillämpningar, som ger NordAmps teknologi hög prestanda och hållbart energieffektiv drift. Med utgångspunkt i forskning som genomförts under de senaste 15 åren är NordAmps en del av Lunds satsning på nanoteknik.
  De har utvecklat en vertikal nanotrådstransistor för att lösa nästa 5G- och 6G-dataöverförings- och avkänningsutmaningar. Teknologin kombinerar den höga prestandan hos III-V-material och full kompatibilitet med Si CMOS-baserad tillverkning. NordAmps kostnadseffektiva process kombineras med ett Process Design Kit för Cadence-designmiljön, vilket möjliggör snabb design av konkurrenskraftiga mmWave-kretsar.

 • 14:55 - 15:25
  Hur kan vi förbättra hållbarheten för trådlös elektronik?
  John Söderström - Marketing Director - Ligna Energy

  I en värld som befinner sig i en digital transformation är efterfrågan på uppkopplade och smarta enheter stor, vilket leder till ett enormt behov av jordens begränsade resurser. 
  Tänk om vi kunde förverkliga drömmen om trådlös elektronik som stöttar klimatomställningen, men med miljövänliga produkter?
  Genom att utnyttja potentialen hos bio-baserade lösningar, integrerade med lågströmsteknologier och energiskördare, kan vi bana väg för en framtid där trådlös elektronik på riktigt är transformerande. 

  Delta i denna session för att fördjupa dig i dessa lösningar och utforska hur de kan påverka världen positivt.

 • 15:30 - 16:00
  Elektronisk antennstyrning för kombinerad radar och kommunikation (RadCom) på 140 GHz
  Kristoffer Raskov - M.Sc.Eng. Electrical Engineering Student - Forskningsprojekt - Högskolan i Halmstad
  Oliver Christiansson - M.Sc.Eng. Electrical Engineering Student - Forskningsprojekt - Högskolan i Halmstad

  Efter hand som efterfrågan på avancerade assistanssystem ökar inom fordonsindustrin fylls vägarna med allt fler uppkopplade fordon och enheter. För att undvika nätverksträngsel och störningar mellan fordonens radarsystem krävs därför nya metoder att utnyttja bandbredden mer optimalt. RadCom, det vill säga kombinerad radar och kommunikation, går ut på att synkronisera närliggande system och samtidigt öka bandbreden rejält genom att använda millimetervågs-frekvenser. Vårt examensarbete har bidragit till ett sådant system genom att konstruera den elektroniska styrningen av systemets antenn på 140 GHz, något som tidigare krävt avancerad kiselteknik då fasskiftare för dessa frekvenser inte finns tillgängliga  kommersiellt. Genom att istället skifta fasen på cirka 12 GHz och sedan multiplicera så väl frekvens som fas 12 gånger presenterar vi därför en enklare metod för forskare och ingenjörer som vill utveckla tekniken vidare. Systemet har testats genom att göra antennmätningar i en EMC-testkammare vid Elektronikcentrum i Halmstad (ECH).

Kontakt

Expo Support
Support Expo
Projektledare
Daniel Myrtenblad
+46(0)73 388 8440