Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Sponsrat innehåll från Scanditron Sverige AB

Scanditron erhåller stor order för automation

Kunden är en ledande elektroniktillverkare i de baltiska länderna och hela lösningen levereras mot slutet av 2018. Automationsprojektet är omfattande och består av ett stort antal intelligenta moduluppbyggda robotceller, dels för testning och dels för packning av delar.
I detta projekt har Scanditron valt det finska företaget EID som samarbetspartner. “EID Tech Oy är en innovativ utvecklare och tillverkare av kundanpassade automationslösningar, speciellt inom elektronik- och belysningsbranscherna. Automationsföretag som EID Tech, som kan kombinera utrustningar, robotar, mekanik och i synnerhet mjukvara i ett heltäckande system, är inte vanliga i Europa. De tänker “out of the box” vilket tillåter helt nya sätt att automatisera de olika stegen i produktionsprocesserna”, säger Jari Jaakola, projektansvarig för automation på Scanditron. “Dessa produktionslinor är dessutom utrustade med ett 3-stegs-säkerhetsystem, vilket gör att människor och robotar kan arbeta sida vid sida.”
Jari Jaakola, Projektansvarig för Automation, Scanditron
Robotsystemen möjliggör kostnadseffektiv implementering av automationslinan. I detta fall kunde kunden göra betydande besparingar i andra investeringar och dessutom minskar behovet av mänsklig arbetskraft. Jari Jaakola har arbetat i över 20 år med produktdesign och tillverkning av automationslösningar inom elektronikindustrin. Under denna tid har han deltagit i projektledning med produkter och lösningar inom kort- och testhantering och automatiserade /halvautomatiserade monteringslösningar. Jari har också jobbat över 6 år i Asien, i Beijing och Hanoi, som teknisk chef och platschef. Sedan oktober 2017 arbetar Jari som projektansvarig för automation hos Scanditron. “Jari sätter sig snabbt in i kundens automationsbehov och tar fram en optimal lösning för den specifika applikationen”, säger Björn Johnsson, Scanditrons VD och chef för affärsområdet Production Technology inom Kamic Group. “Vi har sett ett ökat intresse för automation inom elektronikindustrin och har därför under 2017 startat en affärsenhet för Automation. Denna order bevisar att satsningen var ett bra beslut. ” Scanditron har även möjlighet att ta fram andra typer av automationslösningar, t.ex. med hjälp av FUJI SmartWing industrirobotar, där två robotar kan samarbeta med varandra eller ABB:s cobot YuMi, där roboten kan samarbeta med en människa. Scanditron är utsedd till Authorized Value Provider av ABB Robotics. ABB:s cobot YuMi och FUJI SmartWing Nyfiken på hur en automationslösning från Scanditron kan hjälpa er? Kontakta gärna Jari Jaakola, Scanditron, tel +358 40 301 5068, Se även Scanditrons hemsida: http://www.scanditron.com/sv/automation-och-robotteknik

Annons
Annons
Visa fler nyheter
2021-01-15 12:45 V18.15.12-2